Het onwettige uitstel van #NEEisNEE

Het debat na de volksraadpleging begint nu de grootste blamage van onze democratie te worden. Ik zou als politicus zo’n uitslag heel prettig vinden. Eindelijk weet je precies wat de kiezer wil. Eerst negeerden het Kabinet, Kamer & Senaat de wil van hun volk en tekenden een verdrag. Ondanks dat de referendumwet pas enkele dagen geldig was, werd deze afgeschoten door 2,5 miljoen Nederlanders. De grootste groep thuisblijvers bleek te bestaan uit mensen die onvoldoende vertrouwen hadden dat de regering hun tegenstem zou respecteren. Ze kregen donderdagavond gelijk.

“Indien onherroepelijk is vastgesteld dat een referendum heeft geleid tot een raadgevende uitspraak tot afwijzing, wordt zo spoedig mogelijk een voorstel van wet ingediend dat uitsluitend strekt tot intrekking van de wet of tot regeling van de inwerkingtreding van de wet.” WET.

De Kamer heeft dus maar twee opties. Of de uitslag negeren en de wet alsnog inwerking te laten treden, of de uitslag respecteren en de goedkeuringswet intrekken. Er bestaan geen andere opties. Het Kabinet wordt niet genoemd, is dus niet aan zet. Geen optie voor uitstel voor internationaal overleg, geen optie om een gewijzigd verdrag alsnog goed te keuren. Het is klaar, de bal hangt in het net, het laatste fluitsignaal is geweest.

Lees verder op GeenStijl

3 reacties
  1. We weten het allemaal. De vraag is: Wat doen wij er aan? Nog 10.000 artikelen schrijven dan maar?

  2. De reden ligt in het waarom van de MH17-doofpot. Kijk wat er deze maand is gebeurd in Kiev. Yats (‘our guy’) door twee coalitiepartijen uitgekotst. Let wel, Yats was de lieveling van ‘Fuck the EU’ Nu(t)land. Nu Yats weg is; ‘Fuck the EU’ mag niet stokken. Hebben ze een leerling van Poroshenko voor gekozen, Groysman. Dus inderdaad dat zal doorgaan. Tekenend dat Rutte zo chagrijnig is geworden om het ‘Nee’. Kennelijk heeft hij de instructies met ‘Fuck the EU’ mee te doen.

  3. Het geeft simpelweg aan hoe arrogant en corrupt veel van onze (Nederlandse) en EU politici zijn.
    Maar dat wisten we al. Anders was ons referendum van 6 april ook niet eens nodig geweest.

Comments are closed.