De old boys rond ja-campagne ‘Stem voor Nederland’

Vrijdagavond onthulde – nota bene – de NOS dat de Amerikaanse miljardair George Soros de Machiavelli achter de ja-campagne is.

Hij levert via zijn Open Society Foundations 200.000 euro buitenlands bemoeigeld aan de lobbyclub Stem voor Nederland, een initiatief van een aantal politieke opportunisten. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt? En dat woord betekent in dit geval dat de Nederlandse democratie (ongewenste) inmenging krijgt van de man die achter de schermen de Oekraïense Oranje Revolutie financierde en zijn geld inzette op de Maidan-beweging. Soros heeft een Franse veroordeling voor handel met voorkennis en zijn hedgefunds waren mede veroorzaker van de kredietcrisis – zelf verdiende hij desondanks 2,9 miljard dollar in 2007. Zijn bemoeienissen met de EU wakkeren onderlinge verdeeldheid in Europa aan en hij investeerde 100 miljoen dollar in het dubieuze Human Rights Watch. Livestro cum suis laten zich dus schaamteloos financieren door iemand met een uitgesproken eigen agenda, waar gigantische financiële en geopolitieke belangen achter schuil gaan. Als het Soros (en Livestro) écht om de Nederlandse democratie te doen was, dan zou hij het nee- en het neutraal-kamp immers ook van geld moeten voorzien. Of twee ton genoeg is om een ‘ja’ te kopen, valt overigens nog te bezien. Maar wij van GeenPeil wilden alleen maar een referendum over onze eigen democratie, júist omdat we de invloed van buitenlandse poppenspelers willen inperken.

Omdat we transparantie hoog in het vaandel hebben, zijn we dus maar eens in de stichting Soros voor Nederland van onder andere Joshua Livestropop (De Dagelijkse Clickbait) en Michiel van Hulten (PvdA-EU) gedoken om te kijken welke old boys met het geld van Ome George gaan pokeren met de Nederlandse democratie. We kennen Livestro immers als een kwakkelende internetondernemer, maar eentje wie wel altijd heel goed weet waar de potjes met honing te vinden zijn. Een referendum is voor hem kennelijk een goede kans gebleken om gratis geldschieters naar de mond te praten in ruil voor een zak muntjes. In dit geval dus de muntjes van George Soros. Daarnaast zijn er ook rechtstreekse diplomatieke betrekkingen bij SvN, zoals bestuurslid Pieter-Jan Wolthers, voormalig ambassadeur in Roemenië, Moldavië en… Oekraïne!

Lees verder op GeenStijl