PvdA en VVD saboteren GeenPeil-referendum

Het ging zó snel zojuist, dat we nog bijna te laat op record drukten ook. In de Tweede Kamer waren stemmingen over begrotingen. Daarbij zat een uitstekend democratisch amendement van Koser Kaya (D66) en Van Raak (SP). Daarin vroegen zij Plasterk om de financiële middelen voor een goed verloop van het GeenPeil-referendum te verhogen van 20 naar 42 miljoen euro, zodat alle gemeenten genoeg geld hebben om voldoende stemhokjes neer te zetten op 6 april 2016. Plasterk had dit amendement natuurlijk al afgeraden, want PvdA en VVD hebben er grote politiek belangen bij om het referendum te saboteren. Zojuist waren dus de stemmingen en zoals je kunt horen in de video, zijn de volgende partijen vóór het amendement: PVV, Klein, Kuzu/Ozturk, 50PLUS, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en de SP.

Lees verder op GeenStijl

25 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Als er te weinig stemlokalen zijn ben ik verplicht om er met de auto naar toe te gaan. Ik kan dit dan doen in de spits en als ik dan toch in de auto zit ga ik gelijk even de file ramp toerist uithangen. Doe ik niets verkeerd mee en is als protest beter dan dat ik mij in opdracht van Jozias van Aartsen op het Malieveld in elkaar moet laten rossen.

 2. Brussel wordt gebruikt om wetten erdoor te drukken. Tevens waren we met gross tegen deze euro wet. Zogenaamd aangepast, welke regels zijn er dan verbeterd.

 3. PvdA en VVD zullen het wel merken bij de eerstvolgende verkiezingen. Zelden zo’n smakeloos kabinet gezien. En wij maar denken dat Balkende dat was. Dit kabinet overtreft met verve de smakeloosheid en slechte maatregelen.

 4. Het zou een SCHANDAAL zijn als de uitkomst van dit referendum niet ten uitvoer zou worden gebracht.
  IK STEL EEN MASSA DEMONSTATIE VOOR !!!!

 5. Wat verbeelden deze twee partijen zich wel? We moeten hoognodig afscheid nemen van dit zootje. We hebben zwaar genoeg van dit stelletje cadeautjesgevers aan elkaar om maar te blijven hangen, als ze vallen zijn ze de dikke meerderheid kwijt en dat weten ze donders goed. Met hun 30 zetels nu komen ze nooit meer in de regering samen, ze klagen, kletsen over elkaar. Wij zijn het dan ook spuugzat dat zij ons land naar de verdommenis helpen.

 6. Geen respect voor de Nederlanders, die aangeven dat referendum te willen hebben. Het ontbreken van dit respect is nogmaals een bevestiging dat deze mensen er niet zijn voor de bevolking maar voor hun eigen status en misplaatst eergevoel.

 7. Wat een arrogantie, dat een handje vol regeerders beslist over de ruggen van miljoenen burgers. Je moet toch maar durven. Als wij met z’n allen blazen dan zijn ze nergens meer.

 8. Wat zij willen is alleen maar macht, alles uit handen geven, alles voor Brussel. Het braafste jongetje van de klas.
  Maar het zal jullie spijten.
  Wat denkt dit kabinet Rutte eigenlijk wel, dat zij het volk kunnen blijven negeren en kleineren,VVD en PvdA, jullie verloochenen de stem van het Nederlandse volk en ondermijnen onze democratie. En dat wij dit allemaal maar pikken. Vraag me af….
  Hoelang laten wij ons nog naar de slachtbank laten brengen.

 9. Is niet verbazend. PvdA en VVD hebben al jaren geleden alles in het werk gesteld om een referendum niet toe te laten. Men vindt dat het volk de mond moet houden en blij moet zijn met 1 maal per 4 jaar te mogen stemmen op de aangeboden pluche plakkers. Lieden die partijbelangen en het eigen belang boven het domme volk stellen.

 10. Wij moeten een eigen mening houden en ons niet door Brussel de wet voor laten schrijven, of door Amerika.

 11. Het stemgedrag van onze ‘vertegenwoordigers’ mag toch geen verbazing meer wekken. We weten wat voor vlees we in de kuip hebben.

 12. Ik heb er zin in, was het al maar zover! We zullen ze een poepje laten ruiken, en laten we hopen met de landelijke verkiezingen dat dit hele kabinet is opgerot, en Rutte verdient een enkeltje ticket naar de noordpool of naar Mars als het aan mij ligt, helpen alle burgers in de schuld, zo ook met dit zorgstelsel.

 13. Lang leven de “democratie”!

  Er is duidelijk aangegeven dat er behoefte is aan een referendum. Dit was de kans voor de “oude” politiek om hun neus weer eens richting het Nederlandse volk te keren in plaats van naar Brussel. Nee, ze blijven staan zoals ze staan, met hun rug naar het Nederlandse volk! Het is niet voor niets dat de “oude” politiek het niet goed doet in de peilingen.

 14. We zullen het ze laten merken als ze denken ons te kunnen negeren.
  Chapeau voor onderstaanden !!

  Ger : Als mensen nu nog niet zien hoe of ze belazerd worden moeten ze straks gewoon weer op deze partijen stemmen ! Ze doen er alles aan om de burger de mond te snoeren !

  Ger : Zo lastig he, als het volk gaat reageren, is democratie ineens niet meer zo leuk voor de elite.

  Ettema : Schandalig. Maar wacht maar af. Dit zal de VVD en PvdA geen goed doen bij de volgende verkiezingen.

 15. Net zo als de rest… Ik had niet anders verwacht, blijven de burgers de schulden in helpen en meer. Maar ja, burgers zijn niet belangrijk.

 16. Als mensen nu nog niet zien hoe of ze belazerd worden moeten ze straks gewoon weer op deze partijen stemmen ! Ze doen er alles aan om de burger de mond te snoeren !

 17. Schandalig. Maar wacht maar af. Dit zal de VVD en PvdA geen goed doen bij de volgende verkiezingen.