Hypocriete ophef over € 200 miljoen EU-naheffing

Ja! Iedereen is woestboos over de naheffing van € 200 miljoen. Moeten we wééééér extra betalen voor luie rot-Grieken en de hoge heren in het Haagse pluche en ambtenaren in Brussel met bonussen die voor de Rothschild’s geld scheppen om het Zionisme te financieren tegen de gewone man die zijn natje en droogje niet meer ken betale terwijl zijn ogen prikken van de chemtrails met genetisch gemodificeerde quinoasalade. Staat allemaal in het werk van L. Ron Hubbard van Scientology DUS het is waar. JA! Toch? Nee.

Nee, lieve kijkbuiskinderen. Hier is iets anders aan de hand. Vier bizarre feiten over naheffingsgate 2.0.

1) Ja, Jeroen Dijsselbloem en Mark Rutte weten al jaren dat de naheffing eraan zit te komen maar manipuleerden de publieke opinie bewust;

2) In de nabije toekomst worden we netjes voor deze naheffing gecompenseerd door o.a. Griekenland (?!?!?. Ja.);

3) Het effect van de vorige punten samen is dat de Europese Commissie op lange termijn de begroting kan ophogen zonder wetswijziging;

4) Op korte termijn kan een land begrotingstechnisch, of anderszins, naar keuze geholpen worden.

Dat vergt wat uitleg. ‘Naheffingsgate’ is het gevolg van dit document uit 2008. Let op, 2008. Daarin worden de statistische definities van de componenten van nationaal inkomen aangepast. Wie hebben dit document ondertekend?

Referendum EU Associatieverdrag Oekraïne

Dit is een groepje mensen dat in 2008 redelijkerwijs kon bevroeden dat er schuldencrisis aan zat te komen (conspiracy!). Zo moeilijk was dat niet te voorspellen. In een situatie waarbij de de verhouding Schuld/Inkomen totaal verziekt is (in Griekenland is die nu meer dan 180 procent) kunnen we drie dingen doen. De eerste oplossing is dat we het absolute bedrag aan schulden terugdringen, met simpelweg sparen: meer verdienen dan je uitgeeft. Dat is Griekenland in 170 jaar nog nooit gelukt, dus terecht dat de ondertekenaars zich niet aan deze strohalm vastklampten.

De volgende keuze is het verhogen van het inkomen. Als u een ton schuld heeft, is dat dan erg? Hangt ervan af of u in de bijstand zit of een miljoen per jaar verdient. Schuld kan cosmetisch worden verlaagd door het inkomen dat er tegenover staat, te verhogen. Ook dat is onwaarschijnlijk. Europa zit gevangen in een demografische nachtmerrie, waarbij hippe vrouwen op 38-jarige leeftijd één designerkid krijgen dat ze vanaf de geboorte met schuld opzadelen door met hun creditcard (uit de tijd dat ze nog wél fulltime werkten) Zalando stuk te shoppen voor schoenen die ze al in drie andere kleuren hadden maar toch zo lekker bij dat H&M-jurkje passen.

Alle Europese landen zullen hard krimpen en misschien instorten. Geen enkel Europees volk krijgt genoeg kinderen om de volgende generatie even groot te laten zijn als de huidige. Zoals de auteur van ‘America Alone’ het beschrijft: over twee eeuwen wordt er alleen nog Duits in de hel gesproken, als Hitler, Himmler, Goering en Goebels een potje zitten te klaverjassen. In Griekenland is het langjarige geboortecijfer 1,29. Aangezien praktisch alle kinderen uit vrouwen in heterogezinnen voortkomen, is de bevolking van Griekenland over twee generaties gehalveerd (*). Europa kan zich dus onmogelijk uit de schulden groeien.

Dan blijft er nog één optie over, wat in de VS ‘boekhoudfraude’ heet.

Lees dit artikel van Arno Wellen verder op 925