Hoi Koenders en Ploumen, waarom subsidiëren wij een witwasbank met ontwikkelingshulp?

Als we lang niks van ons laten horen, dan houdt 925.nl vanzelf wel op met bellen, faxen, mailen. Verkeerd gedacht, Bert Koenders en Liliane Ploumen. Wij willen onze €20 miljoen die via ontwikkelingssamenwerking naar een maffiabank is gegireerd weer terug hebben. Of u het even regelt?

De casus in een notendop. Via handige constructies weten grote bedrijven, maar Russen met bontjassen en tatoeages in de nek evenzo, belasting te ontlopen. Het verschijnsel heet ‘base erosion’ en het komt erop neer dat inkomen of vermogen snel wordt weggeboekt naar een ander land, voordat de fiscus erbij kan. Die komt dan geld tekort en gaat het halen bij de sufferds die wel zo lief zijn om netjes te betalen. Laten de OECD en de G20 daar net nu vier mooie filmpjes over online hebben gezet.

Nu kent ook u de kneepjes van het vak. De gele trui onder de belastingontwijkers wordt gedragen door Moldavië, een land waar we zojuist een associatieverdrag mee hebben getekend. In aanloop daar naartoe zijn de grenzen voor witwassers alvast open gezet, nog voordat het verdrag door de Eerste Kamer is geratificeerd. Sterker nog, een bank die volgens Justitie in Londen de spil is in een zeer grote fraudezaak (€ 19 miljard) krijgt alvast Europese noodhulp.

In de video hierboven wordt precies uitgelegd hoe de ‘Russian Laundromate’ in Moldavië werkt.

Lees dit artikel van Arno Wellens verder op 925.nl

,