GeenPeil mailt alle Kamerleden over referendum EU

Goooooooood morning vakantiegangers!

Alles goed? Terwijl jullie wachten op een telefoontje om terug te komen naar de Kamer om te stemmen over een derde rondje gratis miljardensteun voor de Grieken, is GeenStijl samen met het Burgercomité-EU eens in de Wet raadgevend referendum gedoken die sinds 1 juli van kracht is. GeenPeil is terug en we stelen de ondergestofte kroonjuwelen van D66, tarten de a-liberale referendumhaat van de VVD, en richten de pijlen op diep ingesleten liefde voor democratie bij het Nederlandse volk.

Hoera een referendum!

We willen een referendum veroorzaken over de associatieverdragen met Moldavië, Oekraïne en Georgië die deze week zijn aangenomen in de Eerste Kamer. Waarom? Omdat we eindelijk een keer inspraak willen in het heimelijke handjeklap tussen Brussel en Den Haag, waarmee de kiezer steeds zonder dat hij een zegje heeft mogen doen voor voldongen feiten wordt geplaatst – en meestal ook de rekening krijgt gepresenteerd.

Deze actie gaat niet om voor of tegen de Europese Unie. Het gaat om democratie, een mandaat van het volk en eerbied voor het sociale contract waarmee de overheid ter verantwoording geroepen moet kunnen worden door haar burgers.

Lees verder op GeenStijl