Waarom we anders over de crisis en Grieken zouden moeten denken

Wat is de waarheid van de Griekse crisis? Hebben de ‘strenge’ Duitsers een punt dat de Grieken niet moeten zeuren en gewoon door moeten gaan met bezuinigen of ligt het genuanceerder? De Grieks-Nederlandse Jorgos Nikolidakis vertelt het echte verhaal.

Het is iets meer dan twee maanden geleden dan ik een artikel over de Griekse crisis schreef. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om me met de politiek en het internationale bankwezen bezig te houden. Dat is niets voor mij, simpelweg, omdat die wereld op z’n zachtst gezegd ‘niet okee’ is! Bah! Ik wil me met vakanties bezighouden, met positiviteit, mensen het mooie van Griekenland laten zien: dat is mijn ding! Ik vind het leuk dat heel veel mensen fantastische vakanties in Griekenland doorbrengen.

Aan de andere kant, wil ik mezelf, als Griekse Nederlander beschermen tegen de leugens die voorbijvliegen, verspreid door gerenommeerde Nederlandse kranten en tijdschriften. Het is triest om zoveel leugens te zien! Ik hoop dat de Nederlanders wakker worden en beseffen dat alles over Griekenland voor 90% leugens waren om bepaalde doelen te bereiken.

Nederlanders moeten eigenlijk een voorbeeld aan de Duitsers nemen, ja u leest het goed! Op 31 maart is er door de Duitse televisie (ZDF) een Tv-programma uitgezonden dat in Duitsland voor enorme commotie heeft gezorgd en vooral begrip voor de Grieken. Je wilt niet weten hoe gelukkig ik door dit programma ben geworden, zo ook miljoenen andere Grieken overal in de wereld! Het programma heette ‘Die Anstalt’ (= de instelling) en werd door ongeveer 5 miljoen Duitsers bekeken en door meer dan 1 miljoen Grieken via youtube in Griekenland.

‘Die Anstalt’ is een programma dat veel politieke satire bevat, waarbij vaak onderbelichte waarheden naar boven drijven. Deze keer ging het programma over de Griekse economische crisis. Wie kent inmiddels de vele stereotypen niet waarmee de Grieken de afgelopen vijf jaar gebombardeerd zijn door media (en politici) in Duitsland en Nederland.

Lees verder op Follow The Money >>>