Vanaf heden betaalt u de gasrekeningen van Oekraïne

Wij schreven het al eerder, de EU belastingbetaler gaat de gasrekening van Oekraïne betalen. Niet omdat de gemiddelde EU burger bevlogen door naastenliefde meent dat je de Oekraïners deze winter niet in de kou kunt laten zitten. Nee, gewoon omdat het Brusselse Kremlin in haar expansiedrang mede ingegeven door de wensen van het Witte Huis in Washington meent dit te moeten doen. Misschien dat de ons dreigende naheffing van de Belastingdienst die vanochtend in de media werd bekend gemaakt ook door een ander land betaald kan worden, dan praten wij echt over solidariteit, hetgeen wel weer niet waar zal zijn.

Maar afgelopen nacht was het dan zo ver, the finest hour van de scheidende EU bonzen, toch nog een succesje voor Energie commissaris Gunther Oettinger, die vanaf zaterdag opeens de portefeuille Internet gaat beheren, de handtekeningen werden gezet, de 3.1 miljard dollar om de door Rusland geëiste vooruitbetalingen voor de gasleveranties aan Oekraïne werden gegarandeerd en iedereen kon tevreden naar huis.

De krant van Slapend Nederland had het slechts over het feit, dat Oekraïne aan Rusland voor het einde van dit jaar 3.1 miljard dollar zal betalen als vooruitbetaling voor het te leveren gas. Geen woord waar de 3.1 miljard vandaan komen, maar in het spel zonder grenzen is dat ook niet van belang, trouwens het zal de Nederlander zo een zorg zijn, zo lang bij ons de kachel maar gezellig blijft snorren en inmiddels in Groningen je dwars door sommige huizen heen kunt kijken.

Hiermee is de gasleverantie aan Oekraïne tot maart 2015 veilig, maar de EU heeft reeds aangekondigd dat voor leveranties na deze datum zij ook de nodige garanties zal afgeven!

U weet inmiddels wat een dergelijke opmerking betekent, want die les zal uit de talloze kredieten en de garanties daarvan aan Griekenland toch wel geleerd zijn. Net als Griekenland, overigens wèl EU lid, zal Oekraïne , geen EU lid, weinig of niets van het geleende geld terug (kunnen) betalen. Het land is failliet en op de lijst van de meest corrupte landen, staat Oekraïne op plaats 144 van de rond 175 landen. En daarmee is Oekraïne een van de meest corrupte landen op aarde.

Lees verder op Geen Nieuws