Griekse minister van Financiën Varoufakis stapt op

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis legt zijn functie neer. Dat maakte hij zojuist bekend op zijn blog.

Varoufakis reageert daarmee naar eigen zeggen op de wens bij sommige andere eurolanden, die hem niet langer aan de vergadertafel in Brussel zouden willen zien. Volgens Varoufakis oordeelde premier Alexis Tsipras dat zijn vertrek daarom beter kan zijn voor de onderhandelingen, waarna hij besloot het ministerie van Financiën maandag te verlaten.

“Ik zie het als mijn plicht om Alexis Tsipras te helpen om het kapitaal dat de Griekse bevolking ons gisteren bij het referendum heeft gegeven te verzilveren, op de manier die hem goed acht”, schreef Varoufakis. “En ik zal de minachting van de schuldeisers met trots ondergaan. Ik zal premier Tsipras, de nieuwe minister van Financiën en onze regering voluit steunen.”

Wie Varoufakis opvolgt is vooralsnog onbekend.

Bron: BNR

1 reactie
  1. Deze Griekse minister komt op voor zijn volk. Wie komt er nu voor ons op? Krijg steeds meer de indruk dat het woord democratie slechts een woord in het woordenboek is. Een referendum in Nederland met aan ons de vraag of we in de EU willen blijven met behoud van die ellendige euro en of we ja of nee Griekenland binnenboord willen houden, lijkt mij een aanrader.

Comments are closed.