En daar gaat weer 1.7 miljard euro naar Bulgarije!

Het geld kan niet op, niet voor bankiers, en vooral niet voor politici van de Europese Commissie.

De Europese Commissie maakt op verzoek van Bulgarije geld vrij om de banken in het land te helpen. Vorige week ontstond er een run op de banken na geruchten over een mogelijke crisis in de Bulgaarse financiële sector. Brussel maakte maandag bekend 3,3 miljard lev (1,7 miljard euro) beschikbaar te stellen voor leningen aan Bulgaarse banken.

Tja, de EU blijft banken redden, en blijft de bevolking het nakijken geven. Keer op keer redden de elite de banken, keer op keer betaalt de bevolking daarvoor de rekening. Er is werkelijk niets veranderd sinds de start van de Tweede Grote Depressie (GD2) rond 2008.

Vergeet niet: elke euro die de Europese Commissie toe-eigent (of uhm ‘vrij maakt’, in de juiste EU zegswijze) en weggeeft, betalen wij ofwel via extra belastingen, ofwel via verwatering van de waarde van de euro in uw portemonnee. Hoe dan ook, terwijl de bankiers steeds weer gratis geld krijgen mogen wij steeds weer de rekening betalen. De EU neemt geen actie om de bevolking te redden. We hebben daardoor geen enkel zicht op (sociale) verbetering van de situatie.

Lees verder op Lang Leve Europa