Wolfgang Schäuble: meer moslims, tegen inteelt

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zit al bijna een halve eeuw in de politiek en zou volgend jaar – hij is dan 74 – ook nog best president van Duitsland willen worden. Schäuble heeft vaak redelijk verstandige teksten, vooral als het om de euro gaat. Maar nu vloog hij schandalig uit de bocht. Schäuble gaf een interview aan het weekblad Die Zeit, waarin hij stelde tegen het oprichten van ‘hekken’ tegen immigranten uit de Derde Wereld te zijn. Die immigranten kunnen Duitsland (Europa?) naar zijn idee namelijk behoeden tegen ‘inteelt’. Even door het Duits heenbijten:

Die Abschottung ist doch das, was uns kaputt machen würde, was uns in Inzucht degenerieren liesse. Für uns sind Muslime in Deutschland eine Bereicherung unserer Offenheit und unserer Vielfalt.

In Duitsland werd het meteen een relletje, dat deze toppoliticus er een soort omgekeerde versie van Hitlers gedachtengoed op na blijkt te houden. Hitler wilde raszuiverheid om het Arische ras niet ten onder te laten gaan, Schaüble wil juist rassenmenging om inteelt (en nog zo wat) te voorkomen.

Het is natuurlijk extra gek, dat Schäuble uitgerekend migranten wil aantrekken uit gebieden waar de inteeltrisico’s het grootst zijn. In Noord-Afrika en het Nabije Oosten kan het percentage huwelijken van bloedverwanten namelijk oplopen tot de helft. Kijk maar naar bijgaand kaartje.

In Elsevier schreef ik een commentaar over dit brisante onderwerp, dat ook ingaat op het feit dat Brusselse top-Europeanen gedachten hebben die een beetje in de buurt van die van Schäuble komen. De vraag dringt zich op: zijn de bazen van Europa niet alleen bezig een Europese staat te vestigen, maar hebben ze ook al een idee wie die staat moet gaan bevolken?

Lees verder op de website van Syp Wynia