VVD, D66 en Guy Verhofstadt werken samen met Moldavische maffiabankier om Grexit te stoppen en TTIP te pushen (6)

Sorry, beste Vladimir Plahotniuc. Probeert u als Moldaviër enkel een beetje ‘creatief’ te bankieren, bent u meteen onderwerp van een vijfdelige reeks op 925 over de mogelijke toetreding van uw land (plus Oekraïne en Georgië) tot de EU.

Zonder die laatste twee landen was er waarschijnlijk veel minder aandacht geweest voor de roofoverval op Moldindconbank en Victoriabank in uw thuisland. Als laatste deel in de zesdelige reeks ‘VVD, D66 en Guy Verhofstadt werken samen met Moldavische maffiabankier om Grexit te stoppen en TTIP te pushen‘ gaat het evenwel vooral over de betrokkenheid van familieleden van Amerikaanse bewindslieden, zoals de vicepresident Joe Biden, maar ook Hillary Clinton en John Kerry, bij corruptie in Oekraïne. Dat wordt dus een apart artikel, we sluiten af met een samenvatting van de vorige vijf delen.

Het hoe, wie en wat over de Moldavische maffiabanken leest u hier. Kort en goed wordt er in die Balkanrepubliek met drie miljoen inwoners een beetje veel geld witgewassen. Dat komt uit drugs, wapens en gedwongen prostitutie, soms met kinderen van pas twaalf jaar oud. De omzet wordt meestal contant en zwart afgetikt, als beetje respectabele maffiabaas stuur je geen factuur met BTW-nummer. De crème-de-la-crême van het schuim der aarde heeft zo na een tijd een meterkast vol met onwelriekende contanten. Daarmee is het onmogelijk om vastgoed in Amsterdam of Londen te kopen.

Gelukkig zijn er banken waar ze nog niet van de wet ‘Melding Ongebruikelijke Transacties’ hebben gehoord. Waar je wel gewoon een vuilniszak met bankbiljetten op de toonbank mag leggen.

Lees dit artikel van Arno Wellens verder op 925 >>>