Nieuwe aanval op online-privacy: CISPA v3, nu genaamd “CISA”

Maak kennis met CISA. De politici van het Amerikaanse Congres (en dan vooral de lobby daarachter) zijn halsstarrig volhoudend. Nadat SOPA (Stop Online Piracy Act) en PIPA (Protect Intellectual Property Act) in Amerika werd afgeserveerd onder grote druk van de bevolking, kwam die vervolgens terug onder de naam CISPA (v2, Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) hier benoemd, welke werd afgeserveerd onder grote druk van de bevolking, komt nu dus voor de derde keer, CISA (v3), de Cybersecurity Information Sharing Act. CISPA zelf is al twee keer afgewezen, nu dus op voor de derde keer.

U herkent hier uiteraard direct ook het functioneren van de Europese Unie. De voorzitter van de Europese Commissie Juncker omschreef het zo mooi ten tijd van het Franse referendum over de EU grondwet:

If it’s a Yes, we will say ‘on we go’, and if it’s a No we will say ‘we continue’.
– Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie

Na het referendum Nee tegen de EU Grondwet kwam die met een ander kaftje weer terug als Verdrag van Lissabon, toen uiteraard direct geaccordeerd zonder mogelijkheid tot inspraak.

De politici spelen het spelletje van de langste adem. Het net zo lang volhouden totdat het wel lukt. Hoe lang kan de goegemeente (die wel hard moet werken voor hun geld en hun hypotheek) zich succesvol gezamenlijk inspannen om dit soort wetgevingen te blokkeren? Op gegeven moment verzwakt de aandacht van de gezamenlijke bevolking, en BAM! de wetgeving is er door. Dit in combinatie met de salami-tactiek, waar elke keer weer een extra stapje genomen wordt naar een totalitaire overheid, zonder enige vorm van inspraak, volledig gedicteerd door multinationals, de bankiers en de stasi – de staatsveiligheid/inlichtingendiensten.

Het past dan ook geweldig goed bij het TTIP (voorheen TAFTA) en TISA, welke grotendeels gelijk natuurlijk al waren afgeserveerd als ACTA. Waar ACTA een internationale versie van het controversiële DMCA was. Die lopen parallel aan SOPA en PIPA, welke nu dus met CISA terug is als een vervolg op CISPA. En wist u al van CETA? Niet? Dat was de TTIP+TISA met Canada, ondertussen wel doorgevoerd zonder dat u het kon weten.

Kunt u alle afkortingen nog volgen? Precies de bedoeling. Via de achterdeurtjes legt de lobby de wetgeving op met dit soort geheime verdragen. De bedreiging voor onze veiligheid, gezondheid, financiën en mensenrechten is groot, de democratie wordt met dit soort geheime verdragen keihard onder de voet gelopen.

Lees verder op Lang Leve Europa