Malmström’s totale wereldvreemdheid

Je zult toch geregeerd worden door ongekozen types á la Cecilia Malmström. In het Katholiek Nieuwsblad stond vandaag een stukje over haar. Hierin gaf ze het opkomend ‘populisme’ (lees: gefundeerde EU-kritiek) de schuld van het toenemend antisemitisme en Jodenhaat in Europa. Ik verzin het niet, leest u maar even mee:

“Het antisemitische en radicaalislamitisch geweld van terugkerende Syriëgangers, zoals de aanslag op het Joods Museum door Mehdi Nemmouche, ontvangt “zuurstof” en wordt “aanvaardbaar” gemaakt, door de “groeiende populistische en nationalistische bewegingen in heel Europa”.

Om daar vervolgens nog aan toe te voegen:

“We zullen niet in staat zijn gewelddadig extremisme te bestrijden, als we niet de propaganda weerleggen van hen die er extreme, xenofobe en racistische opvattingen op na houden.”

Maar natúúrlijk, de ‘populisten’ hebben het gedaan! Die enge, xenofobe nationalisten, die vermaledijde patriotten, die vaderlandslievende burgers, die domme euro-kritici, dat zijn vanzelfsprekend allemaal holocaust ontkenners en verantwoordelijk voor het verstoren van de mooie eurofiele droom van de EU-adepten. Het is bijna niet te geloven dat deze woorden door een eurocommissaris worden uitgesproken. Waar haalt deze flower power commissaris de guts vandaan om jodenhaat in verband te brengen mensen die willen opkomen voor hun eigen land, hun eigen taal, hun eigen cultuur? Komt deze commissaris weleens buiten? Brengt deze commissaris weleens een bezoek aan de islamitische wijk in Brussel of blijft ze de hele dag in haar Ivoren Toren in het Berlaymont gebouw? Daar lijkt het wel op.

Lees deze column van Jean Wanningen verder op de Dagelijkse Standaard