Kritiek van PVV op EU-servies ‘beledigend’

De PVV in het Europees Parlement is te ver gegaan met haar kritiek op het plan van de Europese diplomatieke dienst om een eigen servies aan te schaffen. Woorden als „fratsen” zijn onnodig beledigend voor de leidster van de dienst, EU-buitenlandchef Federica Mogherini.

Dat stelt een bureau van het EU-parlement in een brief die de PVV vrijdag openbaarde. Het bureau bekeek de kritische vragen van PVV-Europarlementariër Vicky Maeijer aan Mogherini. Het bureau wil dat Maeijer haar opmerkingen aanpast voordat de brief wordt doorgestuurd. Maar de PVV weigert.

Maeijer wilde van Mogherini weten of ze dit soort „fratsen” voortaan van haar eigen salaris van 24.000 euro belastingvrij per maand kan betalen. Het parlement stelt voor „fratsen” te vervangen door „uitgaven”. Ook de verwijzing naar de omvang van het loon zou moeten worden geschrapt.

„Brussel laat zich weer eens van haar beste kant zien”, stelt Maeijer in een reactie. „Andermans geld zonder gêne over de balk gooien en niet welgevallige vragen censureren. Daar gaan wij natuurlijk absoluut niet aan meewerken. Fratsen van 3 miljoen euro voor serviesgoed en een belastingvrij salaris van 24.000 per maand zijn inderdaad beledigend, voor de belastingbetaler wel te verstaan!“

Lees verder op de Telegraaf >>>