Griekse regering gooit luxe wagenpark in de verkoop

Zo, nu gaan we eens alles anders doen. In een tijd van massawerkloosheid en bezuinigingen zijn luxe auto’s voor ministers niet meer van deze tijd, redeneert de nieuwe Griekse regering. Daarom worden alle ministeriële limousines verkocht.

Dat meldt Der Spiegel.

Pronkstuk van de collectie is een kogelvrije BMW met satellietinstallatie. Vraagprijs: 750.000 euro. Destijds aangeschaft door de regering-Papandreou, en tot voor kort gebruikt door Evangelos Venizelos, ex-minister van buitenlandse zaken.

“Ministers hebben geen staatsie-auto’s nodig”, zegt minister van Economische Hervorming Georgios Katrougalos. Premier Tsipras heeft zijn ministers opdracht gegeven met hun eigen auto te rijden of een taxi te nemen. Zelf geeft hij het goede voorbeeld: hij blijft de zwarte Audi A4 gebruiken waar hij altijd al in reed.

Katrougalos houdt het op een oude MG Cabrio. Minister van Financiën Varoufakis gaat met zijn motor, als hij niet een taxi neemt.

#Varoufakis, economy class!
Referendum EU Associatieverdrag Oekraïne
— ElenaTzouanacou (@elenacou) 1 februari 2015

Ook dienstreizen moeten sober. Varoufakis, op het moment bezig aan een Europese tour, werd al in economy class gesignaleerd. Een beter symbool voor het afscheid van corruptie en vriendjespolitiek dat deze regering voorstaat, is niet denkbaar.

Bron: Z24