En ja hoor! Daar is tie dan. Naheffing nummer 3!

Nederland mag opnieuw de knip trekken voor Brussel. Minister Dijsselbloem (Financiën) kondigt vandaag aan dat hij rekent op een nieuwe Europese naheffing van 200 miljoen euro.

Het is de derde naheffing op rij. Afgelopen najaar werd duidelijk dat Nederland netto 642 miljoen extra aan Brussel ging betalen, nadat de omvang van de economie sinds 1995 opnieuw was berekend en groter bleek dan gedacht.

In het voorjaar werd duidelijk dat de economie ook in 2011 en 2012 groter was en er bruto 200 miljoen euro extra aan de EU overgemaakt moest worden.

Vandaag heeft het CBS bekend gemaakt dat de economie in 2013 en 2014 maar liefst drie procent groter was dan eerder berekend. Daarom verwacht Dijsselbloem opnieuw 200 miljoen euro extra te moeten afdragen aan Brussel.

Het is moeilijk te zeggen of de naheffingen terecht zijn. De precieze berekeningen blijven mistig, evenals informatie over hoe de andere Europese landen hun economische cijfers berekenen. En hoe die zich verhouden tot de gegevens die het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan Brussel heeft verstrekt.

Meerdere verzoeken van De Telegraaf om openheid aan het adres van Financiën zijn afgewezen. Deze krant is naar de Europese rechter gestapt om alsnog openheid af te dwingen.

Bron: De Telegraaf

16 reacties
 1. Ach, de VS bepaalt en wij maar dokken voor het gelach van de Bilderbergers. Pensioen nu al weg, ze hebben 1100 miljard cadeau gedaan aan de banken, en er moeten nog meer slaafjes komen. Nee, het lachen vergaat je wel op deze manier. Stemmen heeft geen zin. De staat Europa (dictatuur) bepaalt en die domme Hollanders betalen wel!

 2. Wij moeten straks gaan stemmen op partijen die juist wel willen. Wij als volk kunnen het tij keren.

 3. We worden door onze landverraders in Den Haag overgeleverd aan Brussel, we hebben nu al niet veel meer te vertellen in ons eigen land en het wordt alleen maar erger. We worden geregeerd door de grote landen en zo heeft Merkel veel te zeggen in Brussel. De EU heeft veel macht en wil meer, en aan ons wordt niets gevraagd. We worden verraden door eigen politici. Ze azen op ons pensioen, belasting, enz. Dit moet stoppen.

 4. In 2002 was de staatsschuld 225 miljard euro. In 2008 was dit gestegen naar 365 miljard euro. Per jaar dus een stijging van zo’n 22,5 miljard zou je zeggen. Echter niets is minder waar, van 2002 t/m 2007 steeg de staatsschuld met ‘slechts’ 25 miljard euro. Alleen al in 2008 met 100 miljard euro, 4 x zoveel als de vooraf gaande 5 jaar! Echter door o.a. de enorme toestroom van mensen uit Afrika, het Griekenland drama, de ‘uitverkoop’ van de ABN bank, hebben we het de eerste 6 maanden van dit jaar al gebracht tot 90 miljard euro extra staatschuld! Hoelang accepteren wij dit nog?

 5. Eind 2014 was de staatsschuld van Nederland 379 miljard euro, dat is 22.398,00 per inwoner. Realtime bedraagt de staatsschuld 469 miljard euro, dat is 27.717,00 per inwoner. In een kleine zes maanden tijd zijn wij dus met z’n allen, baby’s en oude van dagen, jonge niet werkende en werkende inwoners van Nederland er € 5.319,00 op achteruit gegaan in de vorm van schuld, schuld en nog eens schuld, waar onze volksverlakkers ons mee opzadelen, door ongebreideld maar geld over de balk te smijten.

 6. We zijn een vazal geworden, een wingebied, een protectoraat, vul maar in. Dit onder leiding van een stel politieke bellenblazers, die het nodig vonden het land en haar bewoners te verkopen en voor henzelf nieuwe carrierepaden uit te zetten.
  Die ene keer dat we erover konden stemmen, was het antwoord toch wel duidelijk, dacht ik zo. De chaos en verdeeldheid in Nederland en Europa zijn sinds de oorlog niet zo groot geweest.

 7. Waar moet ik straks van leven ik heb al niet zoveel ik vind dit niet goed te keuren sinds we in de EU zitten moeten wij inleveren alleen omdat Brussel en Dijsselbloem dit zeggen waarom moeten wij bloeden voor hun fouten ik vind dit grote schande terwijl een asiel zoeker leven als een koning en eigen volk

 8. is Nederland nog wel zelfstandig,of worden we weer eens verneukt door de heren Adolf Dijselbloem en lulletje Rutte?

 9. Aan Rutte en Dijselbloem en al die andere volksverlakkers. Ik ben boos, heel boos en dat worden steeds meer Nederlanders. Was deze laatste heffing de druppel??? Ik verzeker u dat de bubbel gaat barsten en u komt zeker voor lange tijd in het gevang wegens bespottelijke oplichting van de Nederlander in het algemeen alleen ten faveur van uw eigen belang, Dit kan eenvoudig niet langer. Ik gelast u om uw eigen belang onmiddellijk te laten varen en aan de Nederlander van jong en oud te denken en te handelen zoals zij willen en verdienen. Dit is een algemene waarschuwing!

 10. Hoe is dit mogelijk dat NL dit geld zonder protest over maakt terwijl de EU zoveel geld verspilt?

  Als ik het goed begrijp concludeert de Europese Rekenkamer jaar na jaar dat de uitgaven van de EU niet correct zijn verantwoord. Dit bleek weer eens uit de uitzending van Brandpunt gisteren.

  Frans Timmermans maakt zich er kennelijk ook niet druk over..

 11. Zolang het merendeel van de Nederlanders op partijen blijft stemmen zoals D-66,VVD,CDA,PVDA,CHRISTENUNIE,SGP blijft deze diefstal door de EU Gewoon doorgaan en het woord van kwaad tot erger.
  Blijkbaar wil de meerderheid van de bevolking toch dit beleid ?

 12. Wanner vertrekt Dijsselbloem weer en neem dan de directie van het CBS ook mee. Wat een idiote situatie, we zitten in een crisis en wat blijkt de economie was in 2011 en 2012 hoger……..wie is die knakker die dit heeft berekend. En… wij Nederlanders maar betalen, kunnen wij geen petitie ondertekenen om dit tegen te gaan, wij hebben als klein land (we hebben verder niets te vertellen) al zoveel betaald aan Brussel, Of hebben de andere landen betere rekenaars zitten…..

 13. Er zal wel veel aan de hand zij bij het cbs waar wij betalende burgers niets van mogen weten.

 14. Moet ik dit nu weer normaal vinden? Welke idioot heeft dit voor NL zo geregeld?

Comments are closed.