#TTIP wint. Vandaag zijn we allemaal Grieken

We voorspelden het al een paar dagen geleden met dit artikel. De definitieve bevestiging na Griekenland en de stemming vandaag in het EU-parlement over TTIP: de EU is niet voor burgers (u mag alleen betalen), de EU is voor bedrijven (die hoeven niet te betalen en zo lekker makkelijk dat ene EU-loket!). Van Rossem van GeenStijl kan onze ontsteltenis/woede/razernij (kiest u maar) het beste verwoorden:

Fuck democratie. Schulz dramt #TTIP door EP

Nog maar een keer naar Europa. Want hoewel de Staatsomroep de stream dicht draaide toen het Grote Schelden op Tsipras voorbij was, ging de vergadering verder met stemmingen over het TTIP-verdrag. En daarbij kwam weer een staaltje onvervalste Europese “democratie” aan de orde: voorzitter Schulz dramde stemming van een door hemzelf opgestelde motie door. En die motie werd aangenomen. Nu kunnen multinationals en andere grote bedrijven regeringen voor de rechter slepen: ISDS, Investor State Dispute Settlement, een arbitragemechanisme dat bedrijven het recht geeft regeringen voor een speciaal tribunaal te dagen als zij hun winsten door nieuwe wetgeving in gevaar zien komen. Jup, dat leest u goed. Het EP leek daartegen, maar toen heeft Schulz eigenhandig de tekst aangepast om te vermommen dat er een juridische twilight zone werd opgetuigd, en nu heeft (een deel van) zijn eigen sociaaldemocraten vóór het voorstel gestemd. Een ranzig, walgelijk staaltje eurodictatuur in het voordeel van de bedrijvenlobby. Want hee, waarom luisteren naar zoiets vies, vunzigs en plakkerigs als een Boze Kiezer als je ook het bedrijfsleven naar voldoening kan pijpen. Nietwaar, Sophie in ‘t Veld en Marietje Schaake van TTIP-partij VVD66?

Lees verder op Geen Stijl

3 reacties
  1. Een volgend voldongen feit die er ondemocratisch is doorgedrukt. Ieder volk krijgt de regering die het verdient. En het Eu volk verdient dit want er is veel te weinig actie ondernomen om dit een halt toe te roepen.
    We mogen enkel hopen dat met zulk een labbekakken gedrag er een grexit en brexit volgt en oostenrijk het goede voorbeeld gaat geven.
    We mogen met zo een labbekakken gedrag en maar dromen van een nexit.

    De Eu altijd zal winnen met welk idee ze ook komen want er wordt niet adequaat genoeg op gereageerd. De laatste keer dat wij ons zo slecht verdedigde was in 1940 en toen waren we 5 jaar ons land kwijt. maar op de bevrijders hoeven we dit keer niet te rekenen.

  2. Er is een petitie tegen de EU, heb de link niet paraat, maar als je petitie tegen EU googelt, vind je hem zeker.

  3. Waarom de Nederlanders ook geen petitie starten om uit de EU te stappen (net als de Oostenrijkers) is me ‘n raadsel. Hopelijk is Griekenland de eerste en volgen er meer, de Duitsers hebben het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen om Europa te bezetten…

Comments are closed.