Vakkenvuller vraagt Ahold-baas om meer loon

Een opmerkelijk tafereel tijdens de aandeelhoudersvergadering van Ahold woensdag. Een vakkenvuller vroeg topman Dick Boer van het supermarktconcern om meer salaris.

De 19-jarige Soufian Afkir werkt als vulploegmedewerker bij Albert Heijn en heeft een nulurencontract. Hij is ouder dan 18, maar krijgt het minimum jeugdloon uitbetaald, 60 procent van het volwassenen minimumloon. Daartegen kwam hij woensdag in het verweer, namens de jongerenafdeling van vakbond FNV, Young & United.

Afkir richtte zich tot Ahold-baas Dick Boer. De vakkenvuller rekende voor dat de topman in 2013 3,7 miljoen euro verdiende, omgerekend zo’n 1.600 euro per uur. “Ik verdien 5,96 euro per uur”, aldus Afkir. “Om uw loon van één jaar te evenaren moet ik 299 jaar werken, fulltime. Ja, u hoort het goed, 299 jaar.”

“Het prachtige pak dat ik nu aan heb, kan ik met mijn uurloon maar voor de helft betalen. En meneer Boer, dat ziet er dus zo uit”, zei Afkir, voor hij zijn halve pak afritste. Tot hilariteit van de aanwezige aandeelhouders.

Bron: Z24

,