De Europese Unie en de Breznjev-doctrine

Verwoestende speech van Nigel Farage. De EU is de nieuwe Sovjet-Unie en verwoest de democratie.

Bij de verkiezingen deze maand in Portugal boekte uiterst links een kleine overwinning. Deze partij wil geen bezuinigingen meer.

Ondanks de verkiezingsoverwinning van deze linkse partij, heeft de president er toch voor gekozen de centrumrechtse alliantie als eerste de kans te geven om een nieuwe regering te vormen. Kees de Kort: “Want – let wel – we moeten de financiële markten niet nerveus maken.”

Dat gaat wel erg ver, vindt hij. “Nou snappen we allemaal dat de financiële markten belangrijk zijn in Portugal – schulden, tekorten en wat dies meer zij – maar om nou te zeggen: ‘we schuiven de democratie aan de kant om op onze rug te gaan liggen voor de financiële markten’ is wel echt een volgende stap.”

Het gebeurt wel vaker, maar het voorbeeld van Portugal is extreem, vindt De Kort. “Het buigen voor de financiële markten is natuurlijk overal wel tot een kunstvorm verheven, maar dat we ook de democratie opofferen, dat is wel een volgende, nieuwe stap in het hele proces. En geen goede, laten we het voorzichtig formuleren.”

Bron: Kees de Kort bij BNR

,