Nieuwsbrief 22 | 30 maart 2016 | Bekijk de webversie
Slotoffensief!
Beste mensen,

De campagne is in alle hevigheid gaande. Elke dag verschijnen er tientallen artikelen in kranten en ons referendum wordt continu besproken in de (sociale) media. De komende week tot aan het referendum is cruciaal. We gaan alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen straks niet alleen gaan stemmen op 6 april, maar het vakje 'tegen' rood gaan kleuren.

Op dit moment zijn we vooral druk met het verspreiden van campagnemateriaal, het ondersteunen van lokale acties, schrijven van opiniestukken (deze week verschijnen er 5 artikelen!), het plaatsen van advertenties, en we doen zoveel mogelijk mee met debatten, lezingen, informatie-avonden en huiskamerbijeenkomsten door het hele land, met succes overigens! En natuurlijk zijn we actief op de sociale media. Bovendien presenteren we donderdag in Dudok Den Haag om 12 uur ons pamflet (vanaf heden gratis hier verkrijgbaar). Graag nodigen wij u uit om ook te komen!

We roepen iedereen die tot 6 april wat tijd over heeft, bijvoorbeeld in de avonduren, zich hier bij ons aan te melden en bij ons campagnemateriaal te bestellen om te verspreiden. We sturen je het materiaal zo snel mogelijk en kosteloos toe. Nu al hebben een paar honderd vrijwilligers campagnemateriaal besteld!

U kunt ons trouwens ook helpen door bijvoorbeeld brieven of opiniestukken naar uw (lokale) krant te sturen en ons te steunen op sociale media of u aan te melden voor onze gemeenschappelijke Thunderclap stemoproep met GeenPeil. Door uw Facebook of Twitter-account te koppelen gaat er gelijktijdig eenmalig een stemoproep uit naar uw volgers en die van iedereen die meedoet. Er is nu een bereik van 1,2 miljoen mensen, maar dat kan nog groter!

Graag maken wij u nog een keer attent op onze interviewserie. Inmiddels staan er al vijf goede afleveringen online. Bekijk ze via onze website of ons YouTube-kanaal!

Op de dag voor het referendum, dinsdag 5 april, willen we als slotoffensief een advertentie in zoveel mogelijk regionale kranten plaatsen met de belangrijkste argumenten om tegen te stemmen. We hebben hiervoor een subsidie ontvangen, maar dit bedrag is niet voldoende. Daarom zijn we hiervoor een nieuwe crowdfundingactie gestart. Als u in staat bent een donatie te doen (hoe klein ook) voor deze krantenadvertenties zijn wij u zeer dankbaar! Dat kan via onze crowdfunding-pagina met Ideal of door overmaking naar onze bankrekening NL06INGB0006627825

Het voornaamste: zorg er voor dat u en de mensen in uw omgeving op 6 april gaan stemmen! Want de afgelopen weken is wel duidelijk gebleken dat onze kreet: Red de democratie! belangrijker en actueler is dan ooit.

Op naar een oorverdovend 'Nee'!!
Met strijdbare groeten,
Burgercomité-EU
www.burgercomite-eu.nl | info@burgercomite-eu.nl