Nieuwsbrief 37   |   16 december 2020   |   Als u deze e-mail niet goed kunt lezen, ga dan naar de webversie
Kom in verzet!
Beste medeburgers,

Afgelopen maandag is voor vijf weken een harde lockdown aangekondigd. Dit besluit is een enorme klap in het gezicht van alle mensen die hun baan dreigen te verliezen. Ondernemers die hun levenswerk failliet zien gaan. De mensen in de horeca, die een van hun beste maanden zien wegvallen. Maar ook ouders, die niet meer naar hun werk kunnen omdat hun kinderen thuis zitten. Leerlingen die niet meer naar school kunnen en nu afhankelijk zijn van het desastreuze online onderwijs. En al die Nederlanders, jong en oud, die zich eenzaam voelen. Die hun sport niet meer kunnen uitoefenen, of niet meer bijeen mogen komen voor die ene avond gezelligheid. Mensen die hun wereld het afgelopen jaar steeds kleiner hebben zien worden.

Daarnaast worden we verplicht om in zogenaamde 'publieke binnenruimtes' (waarvan bijvoorbeeld winkels helemaal niet 'publiek' zijn) met een mondkapje op te lopen. Het nut van die verplichting staat niet vast. En in bijvoorbeeld Zweden worden mondkapjes niet eens aangeraden en blijven restaurants en winkels gewoon open. Tegelijkertijd is in Zweden zowel de oversterfte als de belasting van de ziekenhuizen minder dan bij ons. Men kan dus ook rationeel reageren op het corona-virus. De Nederlandse staat perkt nu echter zonder goede redenen onze fundamentele vrijheden drastisch in. Zonder democratisch mandaat. Er wordt zelfs gesproken over een avondklok. Het is inmiddels ook duidelijk dat het eindpunt van de maatregelen niet vastligt. Niemand weet wanneer het 'normale' leven weer terugkeert, dat wil zeggen, wanneer onze fundamentele vrijheden worden hersteld. De regering heeft zo op antidemocratische en irrationele wijze een uitzichtloze situatie gecreëerd.

Daarom is nu het moment om in verzet te komen. Want alleen samen krijgen we onze vrijheid terug.

Teken daarvoor deze petitie HIER!

Al 70.000 mensen gingen u voor! DEEL deze petitie ook met uw vrienden, familie en kennissen!

Door zoveel mogelijk handtekeningen tegen de antiwetenschappelijke en antidemocratische lockdown te verzamelen, hopen we met u een daverend signaal aan het kabinet te geven: de Nederlanders willen hun vrijheid terug. Het Burgercomité-EU, opgericht uit grote bezorgdheid over de afschaffing van onze democratische rechtstaat door de onvrijwillige integratie van Nederland in de EU, steunt deze petitie van harte. Onze liefde voor vrijheid en recht dwingt ons daartoe. Hopelijk u ook!

Met strijdbare groet en tot snel,
Burgercomité-EU

WEBSITE:   www.burgercomite-eu.nl
E-MAIL:   post@burgercomite-eu.nl
SOCIALE MEDIA:  twitter