Nieuwsbrief 32 | 8 juni 2018 | WEBVERSIE
Oproep: steun het referendum over de donorwet!
Beste mensen,
Zoals u weet is het Burgercomité-EU een groot voorstander van meer directe democratie. We zien het referendum als het instrument bij uitstek om de representatieve democratie representatiever te maken en de burgers van dit land actiever bij de politieke besluitvorming te betrekken. We zijn er ook van overtuigd dat politieke besluitvorming daardoor op allerlei manieren beter wordt en het draagvlak voor en de legitimiteit van wetgeving zo verhoogd wordt. Tegelijk creëren referenda een kritischere burgergemeenschap, die het handelen van de overheid nauwgezetter volgt. Dat is meer dan noodzakelijk omdat overheidshandelen altijd op gespannen voet staat met burgerlijke vrijheid en individuele verantwoordelijkheid.

Vanuit die overtuiging roepen we u dan ook op om te tekenen voor een referendum over de donorwet en ook anderen op te roepen dit te doen.

U kunt op DRIE manieren helpen:


1.
Als u (of uw huisgenoten?) dat nog niet gedaan heeft:

Hier kunt kunt u zelf nog tekenen voor een referendum


2.
Om meer mensen te laten tekenen willen we u ook vragen om de oproep door middel van Thunderclap via sociale media te steunen. U geeft Thunderclap toestemming om eenmalig namens uw Twitter en/of Facebook-account een oproep te sturen. Er zal dan op maandag 11 juni in één klap een grote groep mensen worden bereikt.

Klik hier om mee te doen met Thunderclap


3.
Tot slot (kleine moeite maar wel effectief) print een aantal oproepen (pdf,kant en klaar in zwart/wit) uit op uw printer en stop deze dit weekend nog in de brievenbussen van uw buren!

Klik hier voor het openen van de oproep


Mede namens de brede maatschappelijke coalitie van voorstanders van het referendum danken wij u alvast hartelijk voor uw steun.

Met strijdbare groet,
Burgercomité-EU
Klik hier om te tekenen voor een referendum over de Donorwet
DEEL DEZE NIEUWSBRIEF VIA TWITTER EN FACEBOOK
VOLG ONS VIA SOCIALE MEDIA
Twitter van Burgercomité-EU Facebook van Burgercomité-EU E-mail het Burgercomité-EU
VRAGEN, OPMERKINGEN OF TIPS: NEEM CONTACT OP
www.burgercomite-eu.nl | info@burgercomite-eu.nl