Nieuwsbrief 31 | 13 mei 2018 | WEBVERSIE
Hart voor democratie!
Beste mensen,
Het inleidend verzoek voor een referendum over de Donorwet is inmiddels, mede dankzij u, succesvol afgesloten. Meer dan zelfs, want met 41 duizend geldige handtekeningen werd de drempel van 10.000 handtekeningen met maar liefst een factor vier gehaald. Maar dat is allerminst reden om nu tevreden achterover te gaan leunen, de grote klus wacht immers nog: 300.000 handtekeningen in zes weken. We roepen daarom, in navolging van onze vorige e-mail, iedereen op hier een handtekening te zetten voor het definitieve verzoek (u weet het inmiddels, ook wie een handtekening voor het inleidend verzoek heeft gezet moet opnieuw tekenen):

Klik hier om te tekenen voor een referendum over de Donorwet

Zoals u weet zijn wij niet alleen verklaarde tegenstanders van de EU, we zijn vooral ook grote voorstanders van meer en een betere democratie. We geloven in het instrument van het referendum, niet alleen om de bevolking meer macht te geven over essentiële zaken, maar ook omdat het referendum een prachtige manier is om over belangrijke kwesties met elkaar van gedachten te wisselen, informatie te verzamelen en onverwachte voor- en tegenstanders te ontdekken. Het referendum geeft op een prachtige manier vorm aan de demos over de partijgrenzen en de links-rechts-tegenstellingen heen. Dat hebben we met de drie inmiddels gehouden referenda (2005, 2016 en 2018) met elkaar mogen ontdekken.

Ook bij dit referendum over de Donorwet zullen de meningen weer op verrassende manieren verdeeld zijn, en de meningen zullen ook onder de eurosceptische Nederlanders verdeeld zijn. De vragen die de Donorwet en het donorschap oproepen zijn echter zo fundamenteel (het gaat immers over uw eigen lichaam en dat van uw dierbaren en om uw gezondheid) dat een besluit hierover niet alleen aan de politieke klasse kan worden overgelaten. Zeker ook in dit geval moet de bevolking direct mee kunnen beslissen.

Als de Eerste Kamer niet anders beslist, zal dit het voorlopig laatste referendum zijn. Mocht dit gebeuren, laten we er dan met zijn allen voor zorgen dat het referendum gemist zal worden door nog een laatste keer het land te vullen met debat en engagement!

Dus, hoe u ook denkt over de Donorwet, steunt u alstublief het definitief verzoek om een referendum over de Donorwet, een bijzonder fundamenteel onderwerp dat ons allen rechtstreeks aangaat. En wellicht komt de heersende politieke klasse in Nederland nog bij zinnen! Dinsdag komt de Eerste Kamer weer bij elkaar om af te spreken wanneer ze gaan stemmen over de Wet raadgevend referendum. Hoe meer handtekeningen er voor die tijd binnen zijn, hoe beter!
Met strijdbare groet,
Burgercomité-EU

DEEL DEZE NIEUWSBRIEF VIA TWITTER EN FACEBOOK
VRAGEN, OPMERKINGEN OF TIPS: NEEM CONTACT OP
Twitter van Burgercomité-EU Facebook van Burgercomité-EU E-mail het Burgercomité-EU
www.burgercomite-eu.nl | info@burgercomite-eu.nl