Nieuwsbrief 21 | 21 maart 2016 | Bekijk de webversie
Komt dat schot!
Beste mensen,

Het is zover! Op 6 april is het eerste raadgevend referendum ooit in ons land een feit. Dan kunt u stemmen over het associatieverdrag dat de EU met Oekra´ne heeft gesloten. Hoewel we al sinds januari bezig zijn met het voeren van debatten en het schrijven van artikelen en dus een lange aanloop kent, gaat onze tegencampagne nu schakelen naar vol vermogen.

Dat moet ook, want onze tegenstanders lijken 'betonvoetbal' te spelen. Behalve een tsunami van propaganda komt daar inhoudelijk namelijk nog niet veel vandaan. Daarom zullen wij zelf het spel moeten maken door vol op de inhoud te gaan. Op onze campagnepagina treft u daartoe alle informatie aan, inclusief onze campagnepunten en artikelen over het associatieverdrag en waarom het verworpen moet worden.

Informatieverspreiding
Met honderden vrijwilligers zullen we posters, folders, stickers en buttons en honderdduizenden flyers verspreiden door het land.

1-euro boekje met analyse en alle tegen-argumenten
Van ons pamflet zijn 30.000 exemplaren gedrukt die voor 1 euro (deze euro is voor de winkelier) bij iedere boekwinkel los verkrijgbaar zijn. Als uitdeelpakketten van 10 stuks zijn ze eveneens bij Uitgeverij De Blauwe Tijger te bestellen. U kunt ze als democratische daad uitdelen aan familie, vrienden en collega's.
1 euro boekjes bij de Bruna
Onze 1-euro boekje is o.a. te vinden bij de Bruna
Interviewserie
Inmiddels is onze interviewserie van start gegaan. Onder het adagium: als de media het niet doen, dan doen wij het zelf. Drie keer per week worden interviews gepubliceerd op ons YouTube-kanaal met bezorgde burgers, opiniemakers, journalisten, wetenschappers en politici. Ze worden gemaakt door documentairemaker Peter Vlemmix en ze zijn fantastisch!

Bijeenkomsten
Zelf zullen we op diverse plaatsen in het land in debat gaan met onze tegenstanders. Kijk voor deze en andere bijeenkomsten in onze agenda. U bent hierbij vanzelfsprekend van harte welkom!

Advertentie
Ten slotte, in de eerste week van april zullen we een paginagrote advertentie in een landelijk dagblad plaatsen.

Hoe kunt u ons steunen?
We kunnen alle hulp gebruiken! We weten inmiddels uit ervaring dat vooral het van huis tot huis verspreiden en bezorgen van flyers effectief is en dat het bezorgen van 1000 flyers maar een paar uur in beslag neemt. We roepen daarom iedereen die wat tijd over heeft en onze democratie een warm hart toedraagt op zich als vrijwilliger bij ons aan te melden. U kunt meteen (gratis) campagnemateriaal bestellen: flyers, folders, posters, buttons, stickers en hesjes. We sturen het u zo snel mogelijk toe.

Ook kunt u brieven en opiniestukken sturen naar (lokale) kranten waarin u mensen oproept tegen te stemmen. Tegenargumenten treft u hier aan op onze website en natuurlijk in onze flyers en (meer uitgebreid) in onze folder die u gratis bij ons kunt bestellen. Het meest uitgebreid gaan we in het bovengenoemde pamflet/1 euro boekje op het associatieverdrag in.

Het worden spannende weken en er zal van alles gebeuren! Maar het belangrijkste natuurlijk is dat u 6 april zelf tegen het associatieverdrag gaat stemmen. Dit integratieverdrag, want dat is het, is niet alleen heel slecht voor ons land maar ook voor Oekra´ne zelf en Europa als geheel. Alleen de Europese Unie als bureaucratisch instituut heeft er baat bij omdat dit integratieverdrag haar macht en invloed verder vergroot ten koste van onze welvaart, vrijheid en vooral onze democratie.

Laat dit alles niet gebeuren en stem dus vol overtuiging TEGEN op 6 april!
En help mee anderen te overtuigen dit ook te doen!
Met strijdbare groeten,
Burgercomité-EU
www.burgercomite-eu.nl | info@burgercomite-eu.nl