Nieuwsbrief 7 | 1 juni 2015 | Webversie
En nu op naar een referendum!
Vandaag, 1 juni, is het de dag waarop we herdenken dat we precies 10 jaar geleden met een bijna twee derde meerderheid tegen de Europese grondwet hebben gestemd die we uiteindelijk toch hebben gekregen. We laten dit natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan! Vorige week begonnen wij met het uitbrengen van een eigen Campagnefilmpje!
Handtekeningenactie Referendum 2.0
Zusterorganisatie en 'denktank' Forum voor Democratie heeft deze datum gekozen om zichzelf vanavond in Hotel de l'Europe (waar het Burgerforum EU ooit begonnen is) te lanceren met als gast o.a. de Britse euroscepticus Dan Hannan (afgelopen zondag was hij bij Buitenhof).
Wij als 'doetank' doen natuurlijk iets heel anders, namelijk een nieuwe splinternieuwe actie: Referendum 2.0! Lees! Dit wordt de tweede helft van het jaar heel belangerijk en doe mee als dat kan!
Burgerinitiatief Peuro
Ten tweede zullen we op dinsdag 2 juni om 13:00 ons Burgerinitiatief Peuro, waarin de Kamer wordt opgeroepen een parlementaire enquête te starten naar de invoering van de euro, in de Tweede Kamer aanbieden samen met Forum voor Democratie. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!
Burgerinitiatief tegen Politieke Benoemingen
Doel van Burgercomité EU is niet alleen Nederland zo snel mogelijk uit de EU te krijgen, maar ook een grondige hervorming van onze democratie. Politieke patronage, nomenklatoera, old boys network, vriendjespolitiek. Het zijn termen die opkomen als je kijkt naar het Nederlandse systeem van publieke benoemingen. Lidmaatschap van een van de gevestigde partijen is vaak een voorwaarde om een functie als burgemeester, topambtenaar of lid van een van de vele adviesraden te kunnen verkrijgen. Daarom roepen wij u graag op om te tekenen voor het Burgerinitiatief tegen Politieke Benoemingen van Meer Democratie!
Meer eigen acties deze week!
Donderdag komen er sociale media & mail acties ter gelegenheid van het Kamerdebat met Minister van Buitenlandse Zaken Koenders in verband met het advies van de Raad van State naar aanleiding van ons burgerinitiatief Soevereiniteitsoverdracht (een hele mond vol, maar u kunt donderdag ook gewoon met ons naar de Tweede Kamer gaan). Over de naar onze inzichten bedenkelijke rol van deze Raad van State hierin gaat o.a. ons Manifest!

Wij hopen u dinsdag te zien bij de overhandiging van de handtekeningen van de Peuro!

Met strijdbare groeten,
Burgercomité-EU
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld met uw e-mailadres [E-mail adres].
U kunt zich hier uitschrijven.
U kunt hier een e-mailwijziging doorgeven.
Vragen, opmerkingen of tips? Neem contact met ons op!
Volg het laatste nieuws op de website van het Burgercomité EU