Doe mee met Referendum 2.0!

Referendum EU Associatieverdrag Oekraïne

Met ingang van 1 juli 2015 is het mogelijk om het nieuwe Raadgevend Referendum in te gaan zetten voor nieuwe wetten die door Tweede en Eerste Kamer zijn goedgekeurd en referendabel worden bevonden (dat zal voor de meeste wetten gelden). Wij willen dit referendum gaan inzetten bij de eerstvolgende wet waarbij sprake is van soevereiniteitsoverdracht aan de EU!

Voor zo’n referendum is een inleidend verzoek van 10.000 fysieke (= op papier) handtekeningen nodig. Als het verzoek wordt goedgekeurd zijn er binnen zes weken daarna 300.000 fysieke handtekeningen nodig. Dat is veel, in weinig tijd!

Moeilijk, moeilijk. Idee! Waarom proberen wij ons niet daarop voor te bereiden door nu al zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen, die de harde toezegging willen doen om ten minste 5 papieren handtekeningen te verzamelen? Dat betekent dat u te zijner tijd formulieren van ons zult ontvangen, die u dan binnen enkele weken ingevuld retour kunt sturen naar een antwoordnummer.

Door u hier nu al voor aan te melden, doet u deze toezegging. Doe dat niet zomaar! Wij moeten hierop echt kunnen rekenen op het moment dat wij in actie moeten komen, juist vanwege de korte verzameltijd (uiteraard calamiteiten daargelaten)! Dus denk goed na voordat u dit invult, of u deze belofte gestand kunt doen! Bij 60.000 aanmeldingen komen we al heel dicht bij de 300.000 handtekeningen!

Uiteraard is het mogelijk om de toezegging te doen minder dan 5 handtekeningen, bijvoorbeeld van uzelf! Niet iedereen kan/wil handtekeningen verzamelen, maar weet wel zeker dat hij/zij zelf wil tekenen! Ook u sturen wij dan te zijner tijd een formulier toe.

[wppb progress=3000/60000 option=”animated-candystripe red” location=inside text=”Op naar 300.000 handtekeningen!” fullwidth=true]

HOE DOET U MEE?
Als u nog geen supporter bent van Burgercomité EU en u wilt meedoen met deze actie dan kunt u zich hier eerst aanmelden. U kunt bij aanmelding aanvinken voor hoeveel handtekeningen u mee wilt doen.

Als u al wel supporter bent van Burgercomité EU (u ontvangt dan bijvoorbeeld onze nieuwsbrief) dan kunt u meedoen met deze actie via uw Privé Link. Deze kunt u hier eenvoudig aanvragen.

Heel veel dank namens ons allemaal!
Het Burgercomité EU

20 reacties
 1. Het is in mijn ogen schandelijk dat onze minister van financiën een Bilderberg conferentie bezoekt. Het is zeer verontrustend dat een regering met nazi sympathieën in de Oekraïne in het zadel is geholpen om de belangen van de Amerikaanse grootindustrieëlen te kunnen dienen. Hoe groter de macht van de EU hoe meer het een vehikel van de NWO wordt en onze democratische rechten aangetast worden. De neiging van onze eurofiele politici om deze rechten te verkopen aan de hoogste bieder moet met alle democratische middelen worden bestreden!

 2. Op naar de bevoegde instantie en proberen om de Matheo-oplossing in te voeren. De EU-landen kunnen nu hun munt niet devalueren. Echter als ze de euro koppelen aan een virtuele eigen munt, die ze wel kunnen devalueren is er redding mogelijk.

 3. Ik hoop dat er eens een onderzoek komt naar de corruptie van de eu commissie en van de Nederlandse kabinet en 2 kamerleden ( VVD en D66) welke verbondenheid zij hebben met hè bedrijfsleven leven cq banken. Het zal een goede zaak zijn als we terug keren naar onze gulden. Bij de invoering van de euro zijn de prijzen van alle producten verdubbeld en is gewoon het fl teken vervangen door het euro teken. De enige die er garen bij gesponnen hebben zijn de banken en de idioten in Brussel/ Straatsburg. Het rond pompen van geldstromen van de ene bank naar de andere maakt de banken eigenlijk de echte regeerders kijk maar naar Griekenland de banken hebben veel beloofd maar meer geroofd.

 4. Goed initiatief!
  Stuur mij svp maar 10 formulieren! Ik heb er middels de mail al 5 aangevraagd.

 5. Goed werk gedaan en hou vol, burgercomité! Ik, als Nederlandse burger, sta voor en achter jullie. Het is schandelijk, dat we 10 jaar geleden door het toen regerend zooitje in de maling zijn genomen door dat referendum te laten torpederen. Zijn wij eigenlijk allemaal in Nederland een “gekke Henkie” of te calvinistisch/socialistisch/te rijk om aan politiek te doen of is het een trauma van de afgelopen wereldoorlog 2 toen het zogenaamde fascisme de boventoon vierde. Volgens mij was het in 2005 op het Binnenhof niet anders dan fascistisch regeren, idem voor de EU in Brussel. Terug naar af ajb en opnieuw beginnen hier met onze gulden.

 6. Ik wil niet opscheppen, maar ik denk met gemak aan minimaal 50 handtekeningen te komen. En zo zijn er nog 340.000 Nederlanders die aan 50 handtekeningen kunnen komen. Laat dat nou precies het aantal Nederlanders zijn dat tegen deze EU is, namelijk 17.000.000!

 7. Nu zien wij weer hoe het gemarchandeer met de Grieken verder gaat. Alles wordt betaald met duizenden miljarden drukpers €, tot dat dit geld niets meer waard is en wij met onze pensioenen alles kwijt zijn. Deze politieke dieven zitten in het netwerk van het grootkapitaal. Kijk maar naar de programma’s over de € van mevrouw Hertzenberg op de TV. De hoofdfiguranten welke ons dit aangedaan hebben dienen eigenlijk voor een volkstribunaal te komen.

 8. Ik mag hopen dat we snel uit de EU zijn! Ik ben die narcisten meer dan beu! Er word niet meer naar de burgers geluisterd, alles gaat achter onze rug om BAH, WAT EEN STELLETJE LEUGENAARS ZIJN DIE POLITICI, ze kunnen praten als Brugman maar goede ideeën hebben ze nog nooit gehad! Geld waar we met z’n allen zo hard voor moeten werken verkwanselen met hun oeverloos vergaderen en hun mismaakte kijk op de toekomst. Een geld verslindend Brussel, WEG ERMEE! Nederland is van ons en niet van politici uit andere landen! Ik ben alleen maar armer geworden sinds we bij de EU zijn! EN U?

 9. Ik ben het er uit de grond van mijn hart mee eens, dat wij BURGERS, zoals Den Haag ons noemt, zelf, via een referendum moeten kunnen beslissen wat goed is voor ONS en ONS LAND. In Den Haag lopen ze alleen achter het kapitaal aan en interesseert het niemand wat er met het volk gebeurd. Een laatste zogenaamd referendum was over een Europese Grondwet, welke door twee landen waaronder Nederland werd weggestemd, meteen hierna werd geen enkel land meer om hun mening gevraagd! Later heeft men deze “grondwet”, in zogenaamde algemene regels verpakt en dit ons door de strot geduwd. Dit mag absoluut niet meer gebeuren. Wat mij betreft mag de hele regering en Eerste en Tweede Kamer handelsonbekwaam verklaard worden. Ze bakken er namelijk niets van en spelen een groot toneelspel voor het volk. Ik hoop dat Nederland wakker wordt en deze tragiekomedie een halt toeroept!

 10. Goed initiatief. Herinner me nog heel goed 10 jaar geleden, hoe verbijsterend onnadenkend en arrogant onze politici zonder kennis van zaken en zonder duidelijke en gegronde redenen voor het volk, Nederland in de EU gooide. En, ondanks de oplettendheid en wijsheid van de meerderheid van het volk, die destijds NEE stemden, toch doordrukten! Waardeloos. Zie de ernstige en kwalijke gevolgen nu…

 11. ik heb per ongeluk aangevinkt dat ik meerdere handtekeningen zou verzamelen, ik zal mijn best doen en hoop dat het lukt en wens u toch veel succes !

 12. HEEEEEEL veel succes toegewenst.
  Waar ik ook kan maak ik een en ander bekend betreffende ons streven eindelijk eens een einde te maken aan die EU

 13. De eurofielen ! zie het geklungel van Rutte en Duysselbloem met al hun leugens en niet te vergeten de niet door ons gekozen “baas” Juncker van de eu (met kleine letters).
  Ik wens jullie heel veel succes en waar ik ook kan zal ik zieltjes winnen.

 14. Heb nu even alleen voor mezelf getekend maar denk dat ik tzt meer handtekeningen kan verzamelen

 15. Laten we echt uit de EU stappen! Ik hoor politici altijd zeggen dat dit onmogelijk is, maar het is gewoon een kwestie van doen! Weer naar onze eigen gulden. Er zullen nog steeds schepen aankomen in Rotterdam en bloembollen groeien in de Bollenstreek, enz. We kunnen in de NAVO blijven. Zet de tijd 20 jaar terug! We zijn nog steeds voor de (Europese) rechten van de mens. Er kan nog steeds een rechtsgang naar het Europese Hof worden gemaakt. We hoeven geen invoerrechten te heffen voor EU-landen. We kunnen Griekenland de schulden kwijtschelden, ze kunnen het toch niet terugbetalen en zitten in een vreselijke situatie. Het enige wat veranderd zal zijn is dat we t.o.v. 20 jaar geleden meer dan gehalveerd zullen zijn in waarde, maar je moet ergens opnieuw beginnen toch? Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. TEKEN AUB OOK VOOR EEN BETERE…

 16. @Anna, wij hopen dat wij het met wat aanpassingen voor u op hebben kunnen lossen!

 17. Mijn echtgenoot en ik willen graag tekenen, maar we willen geen zieltjes winnen. Kan dat ook?

Comments are closed.