Doe mee met Referendum 2.0!

Referendum EU Associatieverdrag Oekraïne

Met ingang van 1 juli 2015 is het mogelijk om het nieuwe Raadgevend Referendum in te gaan zetten voor nieuwe wetten die door Tweede en Eerste Kamer zijn goedgekeurd en referendabel worden bevonden (dat zal voor de meeste wetten gelden). Wij willen dit referendum gaan inzetten bij de eerstvolgende wet waarbij sprake is van soevereiniteitsoverdracht aan de EU!

Voor zo’n referendum is een inleidend verzoek van 10.000 fysieke (= op papier) handtekeningen nodig. Als het verzoek wordt goedgekeurd zijn er binnen zes weken daarna 300.000 fysieke handtekeningen nodig. Dat is veel, in weinig tijd!

Moeilijk, moeilijk. Idee! Waarom proberen wij ons niet daarop voor te bereiden door nu al zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen, die de harde toezegging willen doen om ten minste 5 papieren handtekeningen te verzamelen? Dat betekent dat u te zijner tijd formulieren van ons zult ontvangen, die u dan binnen enkele weken ingevuld retour kunt sturen naar een antwoordnummer.

Door u hier nu al voor aan te melden, doet u deze toezegging. Doe dat niet zomaar! Wij moeten hierop echt kunnen rekenen op het moment dat wij in actie moeten komen, juist vanwege de korte verzameltijd (uiteraard calamiteiten daargelaten)! Dus denk goed na voordat u dit invult, of u deze belofte gestand kunt doen! Bij 60.000 aanmeldingen komen we al heel dicht bij de 300.000 handtekeningen!

Uiteraard is het mogelijk om de toezegging te doen minder dan 5 handtekeningen, bijvoorbeeld van uzelf! Niet iedereen kan/wil handtekeningen verzamelen, maar weet wel zeker dat hij/zij zelf wil tekenen! Ook u sturen wij dan te zijner tijd een formulier toe.

[wppb progress=3000/60000 option=”animated-candystripe red” location=inside text=”Op naar 300.000 handtekeningen!” fullwidth=true]

HOE DOET U MEE?
Als u nog geen supporter bent van Burgercomité EU en u wilt meedoen met deze actie dan kunt u zich hier eerst aanmelden. U kunt bij aanmelding aanvinken voor hoeveel handtekeningen u mee wilt doen.

Als u al wel supporter bent van Burgercomité EU (u ontvangt dan bijvoorbeeld onze nieuwsbrief) dan kunt u meedoen met deze actie via uw Privé Link. Deze kunt u hier eenvoudig aanvragen.

Heel veel dank namens ons allemaal!
Het Burgercomité EU