Nieuwsbrief 3 | 25 februari 2015 | Webversie.
Logo Burgercomite-EU
-- MORGEN IN DE TWEEDE KAMER --
Eindelijk! Debat over de sluipende bevoegdheidsoverdracht aan Brussel!
Minister Koenders moet zich verdedigen!
WE HEBBEN UW HULP NODIG!
MAIL UW KAMERLID!
MET WELK RECHT WORDT ONS GELEIDELIJK ZELFBESTUUR ONTNOMEN?

Het heeft even geduurd. Maar het debat over de sluipende bevoegdheids-overdracht naar de Europese Unie zal komende donderdag worden gehouden in de Tweede Kamer. Onze strijd hiervoor begon in januari 2013 – met een aantal collega’s schreef ik een stuk in NRC Handelsblad waarin we onze zorgen uitspraken over de voortdurende machtsvergrotingen van Brussel, waardoor we steeds minder te zeggen hebben over ons eigen land (‘Ook wij eisen een referendum‘ 26 januari 2013).

Directe aanleiding was de toespraak van de Britse premier Cameron, die enkele dagen daarvoor had gesproken van het ‘groeiende democratisch gat tussen de EU en haar burgers’ - en die de Britten daarom een referendum beloofde.
LEES VERDER >>>
Het debat zal plaatsvinden op donderdag 26 februari 2015 van 14.00-16.00 in de Groen van Prinstererzaal in het gebouw van de Tweede Kamer, met de Commissie Europese Zaken en Minister Koenders, en is vrij toegankelijk.

Wilt u hierbij ook aanwezig zijn? Dat kan met ons, want Forum voor Democratie en het Burgercomité EU zullen ook aanwezig zijn. Laat zien dat u democratie en zelfbestuur belangrijk vindt. Wij zien er naar uit u daar te ontmoeten!

Met strijdbare groeten,
Burgercomité-EU


Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten via twitter, facebook en de website van het Burgercomité EU!


Als geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier uitschrijven.