Wees een vrije geest!

Vrije GeestValt het u ook zo op? Dat allerlei instanties steeds meer willen gaan bepalen wat u wel en niet mag denken en zeggen? Dat onwelgevallige meningen worden gekwalificeerd als ‘nepnieuws’, ‘radicaal’ en ‘gevaarlijk’? Dat er voor tegengeluiden niet of nauwelijks plaats is in het maatschappelijk debat? Sterker nog, dat opiniemakers, journalisten en wetenschappers die tegen de dominante stroom inroeien uit de publieke ruimte worden geweerd door ze te ridiculiseren en marginaliseren? En dat er zelfs schaamteloos steeds meer botte censuur wordt toepast? Het is immers vast niet aan uw aandacht ontsnapt dat er, vooral de afgelopen maanden, een enorme zuivering op de sociale media heeft plaatsgevonden. Mensen met een voor het partijkartel en de kartelmedia onwelgevallige mening, inclusief de Amerikaanse president, zijn massaal van Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn en andere platforms verbannen. Maar zonder kritiek kan een vrije samenleving niet bestaan.

U krijgt, via de mainstream media (d.w.z. de kranten, die vrijwel allemaal in handen zijn van twee grote Belgische uitgevers en de NPO die al decennialang een verlengstuk is van het partijkartel) steeds slechts het dominante narratief – met hoogstens wat kleine variaties af en toe – voorgeschoteld. In combinatie met de censuur op sociale media dwingt het mediakartel zo een opiniehegemonie af. Dit alles maakt het des te belangrijker dat u zelf goed nadenkt, zelf actief op zoek gaat naar informatie en uw gezond verstand gebruikt. Kortom dat u uw geestelijke weerbaarheid zoveel mogelijk vergroot tegen de opiniehegemonie die u van alle k(r/l)anten krijgt opgedrongen. Iets is niet waar omdat iedereen het zegt. Zeker niet in een tijd van (zelf)censuur. Galileo Galilei kreeg in zijn tijd ook van iedereen, de kerk, de wetenschap en de goegemeente, te horen dat hij ‘nepnieuws’ verspreidde en toch had hij gelijk.

En hij zou zich, met zijn kritische en vrije geest, ongetwijfeld ook vragen hebben gesteld bij wat ons vandaag de dag allemaal over Corona wordt verteld. Want hoe kan het bijvoorbeeld, u weet het zich vast nog te herinneren, dat u tijdens het begin van de crisis op het hart werd gedrukt vooral geen mondkapjes te kopen omdat, zo zeiden de ‘experts’ nou eenmaal ‘een mondkapje niet werkt’ en u nu gedwongen bent een mondkapje te dragen? Waarom is juist in de drie Scandinavische landen – Noorwegen, Finland en Denemarken – waar het coronabeleid het afgelopen jaar heel soepel is geweest de Coronasterfte het laagst van alle Europese landen? Hoe groot is die oversterfte nou werkelijk, als we bijvoorbeeld rekening houden met de vergrijzing van de bevolking en het erg milde griepseizoen een jaar eerder? En hoe verhoudt die oversterfte zich met eerdere griepepidemieën? Waarom heeft de regering de zorgcapaciteit in de zomer niet opgeschaald terwijl men wist dat er in de winter een tweede golf zou komen? Stel uzelf dit soort vragen. Verzamel informatie, ga op zoek naar antwoorden, wees niet bang en gebruik uw gezond verstand. We zitten namelijk midden in een informatieoorlog.

Journalisten zijn tegenwoordig een verlengstuk van de macht. Vaak hebben ze eerder een baan gehad als voorlichter op een ministerie of hopen ze zo’n baan (weer) te krijgen. Ze zijn afhankelijk van informatie (‘primeurs’) van de macht en ze zijn bang ontslagen te worden als ze buiten de lijntjes kleuren. Daarom dwingen ze een totalitaire opiniehegemonie af. Dit doet de media onder andere door iedereen die zich niet conformeert aan hun opiniehegemonie weg te zetten als een nazi, fascist, xenofoob et cetera. Het zal duidelijk zijn dat juist diegenen die anderen op deze wijze monddood proberen te maken zelf totalitair zijn. Lees daarom geen krant meer en kijk niet langer naar de NPO: ze zijn volledig gelijkgeschakeld en bederven uw geest. Denk zelf na. Maak uzelf geestelijk weer vrij en weerbaar. Luister bijvoorbeeld naar de podcasts van Cafe Weltschmerz of Blue Tiger Studio, bekijk het FvD journaal, houd Ongehoord Nederland in de gaten, lees eens ‘The Power of the Powerless’ van Havel en volg twitteraars zoals @superjan @Ewindt of @burgercomiteeu. Kortom, wees een vrije geest en denk zelf na!