VVD, D66 en Guy Verhofstadt werken samen met Moldavische maffiabankier om Grexit te stoppen en TTIP te pushen (2)

We gaan verder met de grootste idealen van ’s lands liberalen, vandaag vooral D66 (en Guy Verhofstadt). Dankzij TTIP zouden overheden beschermd worden tegen bedrijven, maar het tegenovergestelde lijkt waarschijnlijker. Door een combinatie van een snelle uitbreiding van de EU en het verlagen van Europese wetgeving op milieugebied, is het op korte termijn mogelijk om in Oekraïne naar schaliegas te boren. Daarvoor moeten we enkel nog de tussenliggende landen erbij trekken, dus we knijpen een oogje toe als het om hun maffiose praktijken gaat. Meer Europa is beter, een exit van welk land dan ook is ondenkbaar.

Gisteren zagen we dat de uitbreiding van de unie met Oekraïne, dat vol schaliegas zit, impliceert dat we landen als Moldavië er ook bij nemen. In dat land heerst een politicus, Vladimir Plahotniuc, die zich op schimmige wijze het eigendom in banken toeëigent. Zo steelt hij van zijn volk. Bij de laatste verkiezingen werd hij daarom afgestraft. Alleen was de winnende partij niet zo enthousiast over de euro. Daarom kreeg de Moldavische bevolking op zijn kop van de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken. Stemmen mag nog in dit land dat geen deel uitmaakt van de EU, maar dan niet op een partij die eurosceptisch is.

Nu zit Nederland in de bizarre situatie dat we van Moldavische kiezers eisen dat ze op de eurofiele coalitie stemmen waar Vladimir Plahotniuc in zit, terwijl we tegelijkertijd zijn in Nederland gevestigde bezittingen in beslag nemen en Moldavië manen iets aan de corruptie te doen. Maar goed, hier hebben we het gisteren over gehad.

Nu over TTIP en schaliegas. Wie TTIP zegt, zegt: Marietje Schaake van D66. Hier heeft ze een video opgenomen, waarin ze uitlegt waarom het handelsverdrag zo belangrijk is. Let wel: als we alle arme Balkanstaten en Oekraïne opgeslokt hebben, dan is TTIP van Seattle tot Donetsk van kracht. Dankzij dit trans-Atlantische handelsverdrag hebben we straks een douanieunie met de VS, waarbij we gezamenlijk handelsbarriès opwerpen tegen de rest van de wereld.

Lees dit artikel (nummer 2 in een serie van 6) van Arno Wellens verder op 925