Nieuwsbrief 26 | 13 maart 2017 | Webversie
Eindelijk een verkiezing met een bindende uitslag!
Beste mensen,

Aanstaande woensdag is het dan zo ver: eindelijk een verkiezing met een bindende uitslag! Voor het zover is, leggen we de politieke partijen weer langs onze democratische meetlat. Dit keer de 'referendummeetlat'. Want we zijn alles behalve vergeten wat de politiek met de uitslagen van de enige twee landelijke naoorlogse referenda heeft gedaan, namelijk het referendum over de Europese grondwet op 1 juni 2005 en het referendum over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne op 6 april 2016: absoluut helemaal niets. In beide referenda hebben wij, de Nederlandse bevolking, met ruime meerderheid tegen gestemd, desalniettemin stemde de politiek in Den Haag uiteindelijk tot twee keer toe toch voor.

Het is duidelijk. De grote middenpartijen, dat wil zeggen de VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks hebben de uitslagen van de twee nationale naoorlogse referenda allebei aan hun laars gelapt. Ze hebben dus consequent, als het erop aankwam, tegen de democratische wil van de Nederlandse bevolking en daarmee tegen onze democratie en voor de Europese Unie gestemd. Deze vijf partijen vertegenwoordigen u niet in Den Haag, maar ze vertegenwoordigen de Europese Unie in Nederland. Wat u ook doet, stem in ieder geval NIET op een van deze vijf partijen.

De PVV, SP, PvdD en de SGP daarentegen hebben bij beide referenda wel voor u, voor de Nederlandse bevolking en voor onze democratie gekozen. Van deze vier partijen is, zoals we in onze vorige nieuwsbrief lieten zien, de PVV het meest EU-kritisch. Van alle nieuwe partijen is Forum voor Democratie de enige partij die even EU-kritisch is als de PVV. Zoals we eerder schreven is grof gezegd op links de SP een EU-kritisch alternatief voor de PvdA, de PvdD een EU-kritisch alternatief voor GroenLinks of D66 en Forum voor Democratie een EU-kritisch alternatief voor CDA of VVD. Maar niet alles laat zich in dit 'frame' vatten.

Hoe dan ook: stem voor de meest EU-kritische partij die in lijn is met uw geweten en overtuiging!

Met strijdbare groet,
Burgercomité-EU
Red onze democratie en stem EU-sceptisch op 15 maart
www.burgercomite-eu.nl | info@burgercomite-eu.nl