Nieuwsbrief 20 | 6 februari 2016 | Bekijk de webversie
Startschot!
Beste mensen,

Eindelijk!
Deze maand gaat onze campagne van start voor een oorverdovend 'NEE' op 6 april tegen het integratieverdrag dat de EU met Oekraïne heeft gesloten. Vorige maand zijn we met opiniestukken in landelijke dagbladen alvast begonnen met wat inleidende beschietingen, maar het echte vuurwerk moet nog komen.
Pamflet
We hebben sinds eind vorig jaar in stilte hard gewerkt aan ons pamflet. Hierin zetten we de redenen - en oh wat zijn dit er veel! - tegen dit door ons grondig bestudeerde integratie-verdrag op een rijtje. We zijn van plan tienduizenden exemplaren van dit pamflet te laten drukken. Het worden kleine boekjes die in de winkels komen te liggen voor het symbolisch bedrag van 1 euro, want iedereen moet het (kunnen) lezen! Deze euro is voor de winkelier, dus dat betekent dat we zelf de druk- en verzend/distributiekosten zullen moeten betalen.
Subsidie
We hebben hiervoor subsidie aangevraagd bij de referendumcommissie, maar het is nog maar zeer de vraag of deze zal worden toegekend en dat vernemen we pas op 2 maart (!). Dat is sowieso te laat voor de boekjes. En in tegenstelling tot het ja-kamp, is er gelukkig bij ons geen sprake van een buitenlandse omstreden miljardair die ons steunt. We zijn, en zo hoort het natuurlijk ook, geheel van de Nederlandse bevolking, u dus, afhankelijk.
Inkomsten en uitgaven
Het afgelopen jaar hebben we van vele honderden donateurs donaties mogen ontvangen. Veel dank hiervoor, want deze donaties hebben ons in staat gesteld samen met onze vrijwilligers veel te doen en te bereiken. Als vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de Nederlandse democratie zijn wij uiteraard volledig transparant: een overzicht van onze inkomsten en uitgaven over 2015 kunt u vinden op onze website.
Foto Pamflet
Onze nieuwe crowdfunding actie voor ons pamflet is te vinden op World of Crowdfunding
Wij hebben uw hulp nodig
Samen hebben we het een eind geschopt. Maar er moet nog veel gebeuren, ons doel is nog niet bereikt. Daarom hopen we ook dit jaar - en met een bijzonder belangrijke campagne in aantocht - weer van veel vrijwilligers en donateurs steun te mogen ontvangen, want alleen kunnen wij het niet! Laten we gezamenlijk de komende weken wederom honderdduizenden flyers verspreiden door heel het land en van ons pamflet een landelijke bestseller maken. En uiteraard hebben we nog meer concrete plannen, en we zullen ons uiterste best doen om daarvan zoveel mogelijk te realiseren. We kijken er in ieder geval enorm naar uit!
Wat u kunt doen
Doe Nederland en uzelf een groot plezier, stem tegen dit integratieverdrag op 6 april. En als u iets kunt missen, doneer dan een bedrag (hoe klein ook) voor het behoud van onze democratie en vrijheid! Dan kunnen wij ons pamflet laten drukken en nog op tijd in de winkels krijgen. En uiteraard onze vrijwilligers van flyers voorzien, zodat wij deze onder zoveel mogelijk mensen kunnen verspreiden de komende weken.
Wilt u ons helpen? U kunt zich hier aanmelden als vrijwilliger.
Doneren kan rechtstreeks naar onze bankrekening IBAN NL06 INGB 0006 6278 25 (BIC-code: INGBNL2A) ten name van Stichting 1 juni 2005 te Den Haag of heel gemakkelijk met IDEAL bij onze vaste partner World of Crowdfunding.
Uiteraard kunt u onze nieuwsbrief in deze campagnetijd vaker verwachten. Alvast enorm bedankt namens ons allemaal, de komende twee maanden is het erop of eronder!
Met strijdbare groeten,
Burgercomité-EU
NB: Woont u in het buitenland en wilt u ook uw stem uitbrengen tijdens het referendum op 6 april? Denk er dan aan dat uw registratieverzoek uiterlijk 24 februari moet zijn ontvangen bij de gemeente Den Haag of een Nederlandse ambassade of consulaat. Meer informatie kunt u vinden op de pagina Stemmen op onze website.
www.burgercomite-eu.nl | info@burgercomite-eu.nl