Nieuwsbrief 19 | 30 oktober 2015 | Bekijk de webversie
Hoera! Het referendum komt er!
Beste mensen,

De Kiesraad heeft 14 oktober officieel bevestigd dat we, met dank aan honderden enthousiaste vrijwilligers, in slechts zes weken maar liefst 472.845 (!) handtekeningen hebben opgehaald. Op basis van een steekproef zijn 44.906 handtekeningen hiervan ongeldig verklaard zodat er in totaal 427.393 geldige handtekeningen overblijven, aanzienlijk meer dus dan het benodigd aantal van 300.000 handtekeningen.
Afgelopen maandag heeft de Raad van State een beroep dat tegen dit besluit van de Kiesraad was ingesteld ongegrond verklaard. Daarmee is het definitief zeker dat het referendum er zal komen.
En inmiddels heeft de Referendumcommissie heeft vandaag laten weten dat het referendum op woensdag 6 april 2016 zal plaatsvinden.
Foto Nieuwspoort - In afwachting van de Kiesraad
Van links naar rechts: Beata (Burgercomité EU), Thierry (Forum voor Democratie), Bart (GeenStijl), Jan (GeenPeil) en veel vrijwilligers uit Den Haag in Nieuwspoort in afwachting van de Kiesraad | 14 oktober 2015
Dit is geweldig nieuws. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis heeft hiermee de Nederlandse bevolking zelf een referendum aangevraagd en wel over een uiterst belangrijk verdrag waarmee de Europese Unie uiteindelijk Oekraïne politiek en economisch volledig in de Europese Unie hoopt te integreren. Wij vinden dit vanzelfsprekend een bijzonder slecht idee, niet alleen voor Nederland maar ook voor Oekraïne zelf. Dat land is mede door dit verdrag in een burgeroorlog verzeild geraakt. Straks, als dit verdrag toch doorgaat, komt het onder curatele van de EU. Het moet dan de Europese Unie op de hoogte te stellen van alle wijzigingen in haar nationale wetgeving. En dat terwijl Oekraïne nota bene (nog!) niet eens lid is van de Europese Unie. Als dit geen kolonisatie is wat is het dan wel?
Maar goed, wij gaan dus vol campagne voeren voor de 'Nee-stem', geen twijfel over mogelijk. We houden u hier natuurlijk goed van op de hoogte en zullen uw steun voor deze campagne hard nodig hebben. We zijn onder andere van plan een klein pamflet te schrijven met daarin alle redenen (en dat zijn er nogal wat!) waarom dit associatieverdrag zo slecht is en we hopen dit pamflet straks voor slechts 1 euro te kunnen gaan verspreiden door het hele land. Mocht u onze aanstaande campagne alvast financieel willen steunen dan kunt u een donatie overmaken naar NL06 INGB 0006 6278 25 ten name van Stichting 1 juni 2005, bij voorbaat hartelijk dank.
Voor nu iedereen enorm gefeliciteerd met deze geweldige overwinning, Den Haag is er absoluut niet blij mee, maar dit is een prachtige dag voor de democratie!
Met strijdbare groeten,
Arjan, Beata, Pepijn en Pieter
Burgercomité EU
www.burgercomite-eu.nl | info@burgercomite-eu.nl