Nieuwsbrief nr 15 | 1 september 2015 | Bekijk de online versie
En nu doorbijten!
Onze campagne voor een EU-referendum verloopt voorspoedig. We zijn nu hard op weg naar 100.000 handtekeningen en daarmee lopen we mooi op schema voor de benodigde 300.000 handtekeningen op 28 september. In bijna alle grote kranten, tijdschriften, op de radio en in het NOS-journaal is er vorige week aandacht besteed aan ons initiatief. Vijf politieke partijen hebben inmiddels openlijk hun steun voor onze campagne uitgesproken. Daarnaast hebben we van onze donateurs voor deze campagne 10.000 euro mogen ontvangen, enorm bedankt hiervoor!
Nu breekt de moeilijkste fase aan. Komende vier weken moeten we 50.000 handtekeningen per week verzamelen, terwijl het laaghangend fruit geplukt is. Dit is een grote uitdaging, maar haalbaar. Zeker nu het mogelijk is via teken.geenpeil.nl digitaal een handtekening te zetten. Hoe dan ook, het vergt een grote inzet van ons allemaal.
Zonder uw steun lukt het niet! Wat kunt u doen?
Allereerst doen wij een dringend appèl op iedereen om mensen in de naaste omgeving te vragen ook hun handtekening te zetten. Als iedereen die getekend heeft nog twee anderen kan vinden die dat ook willen doen, in familie- en vriendenkring, in de buurt of op de werkvloer, dan zijn we er!

VRIJWILLIGERS
Wij hebben de komende vier weken veel vrijwilligers nodig. Misschien wilt u flyeren in uw buurt, of trekt u er liever gezamenlijk op uit met anderen en sluit u zich graag aan bij een van onze lokale groepen. U kunt zich hier aanmelden. Wij zorgen voor materiaal en ondersteuning.

Inmiddels zijn groepen vrijwilligers begonnen met het verzamelen van handtekeningen. Hoewel zij grote steun ervaren voor onze actie, kost het simpelweg aardig wat tijd voordat aan iemand is uitgelegd wat we willen. Vervolgens moet hij of zij het formulier natuurlijk ook nog invullen. Het handtekeningen verzamelen op deze wijze vergroot natuurlijk wel de bekendheid van onze actie. Van belang is daarom dit goed zichtbaar te doen, met hesjes voorzien van logo die wij kunnen leveren. Stel ons ook op de hoogte van eventuele acties, dan maken wij er graag melding van op onze website en sociale media!

Het meest effectief is, denken we, het distribueren van flyers in zoveel mogelijk brievenbussen. We roepen iedereen daarom op deze bij zoveel mogelijk mensen thuis te bezorgen. Bij voorkeur ergens bij u in de buurt, waar u gezien de laatste verkiezingsuitslag veel steun voor onze actie mag verwachten. Kijk daarvoor op: Wat stemden uw buren.

CAMPAGNEMATERIAAL
Op onze website kunt u campagnemateriaal vinden: Flyers, visitekaartjes en natuurlijk referendumformulieren. Heeft u iets nodig, laat het ons weten en we sturen het naar u toe. U kunt natuurlijk ook zelf flyers en stickers maken, uitprinten en opplakken en verspreiden. Hoe dan ook, doe ermee wat u wilt!

Ten slotte, aanstaande woensdagavond zijn een aantal van ons aanwezig bij de bijeenkomst in Amsterdam van onze vrienden van het Forum voor Democratie waar Gert-Jan Segers een lezing zal geven. Wij zullen op deze bijeenkomst onze campagne en de laatste stand van zaken kort komen toelichten. Mocht u hierbij aanwezig willen zijn dan bent u uiteraard van harte welkom!
Tweede druk Manifest
In de drukte van deze campagne, hebben wij bijna een ander heugelijk feit onopgemerkt voorbij laten gaan. In feite zijn we hier zo trots op dat we bij deze een officiële aankondiging doen: de tweede druk van ons Manifest aan het Volk van Nederland is uit! U heeft er een paar weken op moeten wachten, maar inmiddels is deze tweede druk alweer flink in de verkoop.

De eerst druk van ons manifest was in een paar weken uitverkocht zonder dat de pers er aandacht aan gaf. Een zaal in perscentrum Nieuwspoort, een aantal lezingen en debatten: het hielp weinig tot niets. De pers zwijgt in groten getale, zoals media ook het referendum consequent marginaliseren. Toch is de belangstelling voor het Manifest overweldigend en u heeft er ontzettend positief op gereageerd. Heel vaak ontvingen we van lezers het bericht dat de EU toch nog een stuk erger is dan men dacht.

Stilzwijgende media konden u niet weerhouden om het Manifest toch aan te schaffen. En daarmee helpt u de verspreiding van de door u en ons gedeelde overtuiging enorm: wij willen geen EU meer. De overduidelijke redenen daarvoor leest u in ons Manifest.

De tweede druk is her en der verbeterd. Sommige statistische gegevens konden we verder doortrekken en ook zijn enkele voetnoten toegevoegd met extra informatie. Veel van u hebben na een eerste bestelling nog een paar extra exemplaren besteld om uit te delen. Wij danken u hartelijk dat u dit boek zo goed ontvangen hebt.

Hoe dan ook: de voorraden zijn aangevuld! We nodigen u van harte uit om er een aan te schaffen, voor uzelf of als kado voor een ander.

Meer over het Manifest >>>
Met strijdbare groet,
Burgercomité EU
Deel dit bericht via Twitter en Facebook!
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld met het e-mailadres: [E-mail adres].
U kunt zich hier afmelden voor de nieuwsbrief.
U kunt hier een e-mailadreswijziging doorgeven.
Vragen, opmerkingen of tips? Neem contact met ons op.
Volg het laatste nieuws op de website van het Burgercomité EU.