Nieuwsbrief 12 | 18 augustus 2015 | Bekijk de online versie
Op naar de volgende ronde voor een referendum,
u kunt OPNIEUW tekenen!
De eerste horde voor een EU-referendum is genomen! Donderdag heeft de Kiesraad bekend gemaakt dat we, met uw steun, ruimschoots het vereiste aantal handtekeningen voor een inleidend verzoek hebben opgehaald, namelijk 13.480 geldige handtekeningen. Dat is gelukt ondanks minimale aandacht voor onze actie in de media. Aan ons ligt het niet, zo kunt u op de website van de Volkskrant een artikel van ons vinden over onze strijd voor dit EU-referendum.
Vanaf nu moeten we in zes weken tijd 300.000 handtekeningen verzamelen voor het definitieve verzoek. Als we daarin slagen, zal er in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst een nationaal referendum worden georganiseerd dat door burgers zelf is aangevraagd.
Dit zal tot veel debat leiden over de toekomst van Nederland binnen of buiten de EU. Ook valt dit samen met het Nederlandse voorzitterschap van de EU Ún met het debat in het Verenigd Koninkrijk over het in/uit referendum dat daar in juni 2016 zal worden gehouden. Kortom, dit is een geweldige kans voor Nederlandse burgers om hun stem te laten horen en invloed uit te oefenen!
De afgelopen vier weken hebben we hard gewerkt aan het voorbereiden van onze campagne. Naast GeenStijl en het Forum voor Democratie steunen onder andere politieke partijen zoals de SP, PvdD, PVV, VNL en 50plus ons verzoek voor een referendum. Met uw steun (veel dank hiervoor!) hebben we bovendien inmiddels 10.000 euro opgehaald en veel vrijwilligers bereid gevonden ons te helpen. U zult dus de komende weken ongetwijfeld meer van ons horen!
En dat is hard nodig, want we moeten helemaal opnieuw beginnen met het verzamelen van 300.000 handtekeningen. De 13.480 handtekeningen die we verzameld hebben voor het inleidend verzoek tellen helaas niet mee voor de volgende ronde. Er is dus werk aan de winkel, maar als iedereen er wat energie in steekt, zal het zeker lukken! Als eerste kunt u ons helpen door wederom uw handtekening zetten!
Vanaf vandaag staat hier het formulier voor het definitieve referendumverzoek.

We raden iedereen aan het formulier eerst online in te vullen en dan pas te printen. Zo is de kans het kleinst dat het formulier per ongeluk niet correct of onvolledig wordt ingevuld, waardoor het ongeldig is. Als u een geprint formulier met pen invult, let er dan op dat uw gegevens goed leesbaar moeten zijn. Vergeet niet uw handtekening, en stuur het formulier in envelop met postzegel naar het BurgercomitÚ EU.
Belangrijk!
Stuur uw formulier niet naar de Kiesraad, maar naar

BurgercomitÚ EU
Postbus 901
1180 AX Amstelveen
De Kiesraad wil namelijk geen tussenstanden doorgeven. Dat is voor ons lastig campagne voeren en bovendien willen wij u op de hoogte houden van de voortgang. Daarom verzoeken wij u het formulier naar ons postbusadres te sturen, zodat wij de handtekeningen zelf eerst kunnen tellen. Wij brengen de formulieren daarna naar de Kiesraad.
300.000 handtekeningen is heel veel, en zeker in zes weken. U ontvangt samen met 50.000 anderen deze nieuwsbrief. We doen dan ook een dringend beroep op u allen om te proberen nog vijf handtekeningen in te sturen van personen in uw directe omgeving (bijv. familie, vrienden, buren, collega's, clubgenoten). Als iedereen die deze nieuwsbrief ontvangt zijn uiterste best doet, dan zullen we er samen en met de andere organisaties die ons steunen, in slagen eindelijk een nationaal EU-referendum af te dwingen.

Misschien is dit onze laatste kans!
Met strijdbare groeten,
BurgercomitÚ-EU
Wat u nog meer kunt doen:
DEEL
onze actiepagina met anderen!
HELP
handtekeningen verzamelen en tellen!
DONEER
Campagne voeren kost geld!
Tweede druk van ons Manifest!
De tweede druk van ons Manifest is er! Zonder enige aandacht van de media was de eerste druk in een paar maanden uitverkocht en daar zijn we best trots op!
Hier kunt u recensies en reacties lezen, en bestellen >>>.
Vragen, opmerkingen of tips? Neem contact met ons op.
Volg het laatste nieuws op de website van het BurgercomitÚ EU.