Nieuwsbrief 11 | 19 juli 2015 | Webversie
Met uw steun gaan we op naar een EU-referendum!
Een week geleden zijn we eindelijk begonnen met onze grote actie: het binnenhalen van een levensecht EU-referendum!
De concrete aanleiding is het associatieverdrag dat de EU onlangs met de Oekra´ne heeft gesloten. Een land dat veel groter en armer dan Griekenland en net zo instabiel als Afghanistan is. En toch wordt het ongemerkt de EU ingerommeld. Het verdrag daarvoor is op 7 juli (in grote mediastilte) door onze Eerste Kamer goedgekeurd, maar is door het ingaan van de nieuwe referendumwet per 1 juli referendabel. We kunnen dit dus stoppen!
Dat zo'n referendum van absoluut levensbelang is voor de toekomst van ons land in het algemeen, en het voortbestaan van onze democratie in bijzonder, hebben de ontwikkelingen rond Griekenland de afgelopen week weer eens duidelijk bewezen. Onze minister van FinanciŰn negeert met droge ogen het volksreferendum in Griekenland door erop te wijzen dat de inwoners van de overige EU-landen met een nog grotere meerderheid tegen het derde steunpakket voor Griekenland zijn: zo ziet 'democratie' in de Europese Unie er dus uit!
Onze actie is nu een week van start en honderden(!) mensen hebben inmiddels op onze actiepagina via een reactie laten weten dat ze een of meer handtekeningen hebben opgestuurd naar de Kiesraad. Ook op Twitter staan veel reacties en foto's van mensen die hun handtekening hebben gepost. Daarnaast weten we via-via dat het ministerie van Binnenlandse Zaken onze actie als kansrijk ziet en op de voet volgt. Dus: so far, so good! Maar we zijn er nog niet.
Wij hebben uiteraard in de tussentijd niet stilgezeten. Zo zijn we o.a. bij politieke partijen en de Kiesraad op bezoek geweest. Bij de Kiesraad hebben we gevraagd of we af en toe een tussenstand kunnen krijgen van het aantal al verzamelde handtekeningen. Net als u zijn we hier natuurlijk erg benieuwd naar! De Kiesraad heeft deze vraag neergelegd bij Binnenlandse Zaken en zal ons hierover begin deze week informeren. Zodra wij het weten, weet u het!
Ook begrepen we van de Kiesraad dat het erg belangrijk is dat het formulier volledig, correct en leesbaar wordt ingevuld, anders moet het worden afgekeurd. Hun advies is om het formulier online in te vullen en het daarna pas uit te printen. Mocht u uw handtekening dus nog niet verstuurd hebben, vult u dan alsnog graag hier het formulier in, voordat u het print en stuurt naar de Kiesraad.
Wij zullen zelf de komende weken keihard werken aan het voorbereiden van onze campagne voor het binnenhalen van de 300.000 handtekeningen. Daarvoor moet nu al alles worden voorbereid, want tussen het einde van het inleidend verzoek (7 augustus) en de start van het definitief verzoek zit maar 1 week. We zijn onder andere van plan heel veel formulieren te laten printen en distribueren (met vrijwilligers, geef u ook op!), advertenties te plaatsen in lokale en landelijke kranten en, indien mogelijk, een antwoordnummer in te stellen.
Dit alles kost, onvermijdelijk, veel geld - een advertentie in een landelijke krant kost bijvoorbeeld al snel meer dan 10.000 euro - en daarvoor hebben we uw steun heel hard nodig. We hopen de komende weken met de steun van iedereen 50.000 euro op te kunnen halen voor onze campagne voor een EU-referendum. U ontvangt deze nieuwsbrief samen met meer dan 50.000 andere Nederlanders. Als iedereen zijn steentje bijdraagt hopen we dit aanzienlijke bedrag (voor een groot deel) op te kunnen halen. Zonder uw steun lukt dit niet!
50.000 euro voor een campagne voor een EU-referendum!
Als u dit mede mogelijk wilt maken, kunt u rechtstreeks geld doneren naar onze rekening NL06 INGB 0006 6278 25 ten name van Stichting 1 juni 2005 te Den Haag ˇf u kunt via de website World of Crowdfunding een bijdrage leveren aan onze crowdfundingactie.
Op deze crowdfundingwebsite kunt u ook een reactie achterlaten en continu zien hoeveel geld er op dat moment al is ingezameld. Uiteraard zullen wij op onze website regelmatig laten weten hoeveel geld er daarnaast rechtstreeks op onze rekening is binnengekomen, zodat u goed kunt volgen hoeveel we in totaal al hebben ingezameld. Als u iets heeft gedoneerd zouden wij het ook leuk vinden als u dat laat weten door middel van een reactie op onze actiepagina!
Alvast enorm bedankt voor uw steun. Reken nu met ons af, dan rekenen wij dit najaar met de EU af!

Met strijdbare groeten,
BurgercomitÚ-EU

Onze Referendumpagina kunt u HIER vinden.
Manifest
We zijn ook erg blij dat u zo enorm ge´nteresseerd bent in ons Manifest 'Aan het Volk van Nederland'. We zijn trots te vertellen dat de eerste druk bijna is uitverkocht en de tweede op dit moment wordt gedrukt. Hier kunt u recensies en reacties lezen.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld met uw e-mailadres.
U kunt zich hier uitschrijven.
U kunt hier een e-mailadreswijziging doorgeven.
Vragen, opmerkingen of tips? Neem contact met ons op.
Volg het laatste nieuws op de website van het BurgercomitÚ EU.