Nieuwsbrief 10 | 19 juli 2015 | Webversie
De dobbelsteen is geworpen!
Een week geleden zijn we eindelijk begonnen met onze grote actie: het binnenhalen van een levensecht EU-referendum! De concrete aanleiding is het associatieverdrag dat de Europese Unie onlangs met de Oekraïne heeft gesloten. Een land dat vele malen groter is dan Griekenland, nog veel faillieter dan Griekenland, en net zo instabiel als Afghanistan, wordt ongemerkt de EU ingerommeld. Het verdrag daarvoor is op 7 juli door onze Eerste Kamer goedgekeurd en is daarmee referendabel geworden. We kunnen dit dus stoppen! De Wet Raadgevend Referendum is 1 juli werking getreden.
Dat zo'n referendum van absoluut levensbelang is voor de toekomst van ons land in het algemeen, en het voortbestaan van onze democratie in bijzonder, hebben de ontwikkelingen rond Griekenland de afgelopen week weer eens duidelijk bewezen. Onze minister van financiën negeert met droge ogen het volksreferendum in Griekenland door erop te wijzen dat de inwoners van de overige EU-landen met een nog grotere meerderheid tegen het derde steunpakket voor Griekenland zijn: zo ziet 'democratie' in de Europese Unie er dus uit!
Honderden(!) van onze nieuwsbrieflezers hebben inmiddels op onze actiepagina via een reactie laten weten dat ze een of meer handtekeningen hebben opgestuurd naar de Kiesraad. Geweldig nieuws! Ook op Twitter staan veel reacties en foto's van mensen die hun handtekening hebben gepost. Daarnaast weten we via-via dat het ministerie van Binnenlandse Zaken onze actie als kansrijk ziet en op de voet volgt.
Dit associatieverdrag is bovendien dé aanleiding geweest voor de huidige burgeroorlog in de Oekraïne. De voormalige regering Janoekovitsj wilde dit verdrag in 2013 niet ondertekenen. Een deel van de Oekraïense bevolking kwam toen in opstand, ondertussen op onverantwoorde wijze opgehitst door europarlementariërs zoals Verhofstadt en Van Baalen op het Maidanplein, die zo het lont in het kruitvat staken. Er vond een staatsgreep plaats met steun van de VS en EU, en een burgeroorlog ontbrandde. Waarom, dat begrijpen we nu wat beter.
De schulden voor de Eurozone blijven zich opstapelen. Ook na de inlijving van landen zoals Bulgarije en Roemenië blijft de EU officieel aansturen op verdere uitbreiding van haar grondgebied met nieuwe landen, om daar wederom tientallen miljarden in te pompen. Ze rukt bewust steeds verder op naar het oosten wat tot allerlei ongewenste spanningen met Rusland heeft geleid. Het associatieverdrag van de EU met de Oekraïne, dat in oorlog is en geheel failliet, is niet alleen onverantwoord maar ook provocatief en een bedreiging voor de welvaart van ons en van de Oekraïners.
Een referendum over dit associatieverdrag met de Oekraïne biedt ons een uitgelezen kans om een luid en duidelijk 'Nee!' te laten horen naar de EU. Net zoals de Grieken afgelopen zondag. Het dwingt de Nederlandse politici om het debat hierover in ons land met zijn burgers te voeren in plaats van alleen met elkaar, en ons 'Nee!' zal een gevoelige klap zijn voor de EU op een moment dat het 'Europese project' als nooit tevoren onder druk staat.
Hiervoor hebben we veel hulp van u nodig. Wat moet er gebeuren? De eerste stap is dat we binnen vier weken 10.000 papieren handtekeningen zullen moeten verzamelen voor een zogenaamd 'inleidend verzoek' voor een raadgevend referendum. Dit moet haalbaar zijn, want u ontvangt deze nieuwsbrief namelijk samen met meer dan 50.000 andere Nederlanders!
Kom in verzet tegen de uitbreiding van de EU. Dit is het moment!
STAP 1
Download hier het referendumformulier.
Print het uit en vul het in.
LET OP: U kunt met 2 personen op 1 formulier tekenen.
Stuur het formulier (voorzien van postzegel) naar:

Kiesraad
Postbus 2700
6401 DE Heerlen
STAP 2
Als u formulieren heeft opgestuurd vinden wij het leuk als u ons dat weten via het reactiegedeelte onder aan onze Referendumpagina. Ook kunt u daar uw goede daad met ons delen via de Twitter en Facebook buttons helemaal onderaan. En selfies bij de oranje brievenbus op het moment suprême worden ook zeer op prijs gesteld ;-)
STAP 3
Print het referendumformulier nog een aantal keren, eventueel samen met een pdf van onze nieuwsbrief voor de nodige toelichting, en vraag familie, vrienden en buren te ondertekenen, of stop ze in brievenbussen bij u in de buurt.
Hoewel het zeker niet gemakkelijk is, zijn wij er absoluut van overtuigd dat het mogelijk moet zijn binnen vier weken de benodigde handtekeningen te verzamelen.

Als het inleidend verzoek is goedgekeurd, kunnen we een definitief verzoek doen met 300.000 handtekeningen. Dat zou voor het eerst in onze geschiedenis zijn dat de Nederlandse bevolking zelf een referendum heeft aangevraagd!

Een referendum over een enorm belangrijk onderwerp. Niets minder dan onze toekomst en dat van onze kinderen staat op het spel. Laten we het allemaal maar gebeuren en eindigen we net zoals Griekenland als een soort Europese provincie, opgezadeld met een enorme schuldenlast? Onder bestuur van een technocratisch Brussel dat gecontroleerd wordt door lobbygroepen, in plaats van door onszelf? Of komen we eindelijk als bevolking zelf in verzet en gaan we vechten voor onze vrijheid, welvarendheid en vooral voor onze democratie?

Toekomst of teloorgang, het is nu of nooit!

Met strijdbare groeten,
Burgercomité-EU

Onze Referendumpagina kunt u HIER vinden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u hiervoor bent aangemeld met uw e-mailadres.
U kunt zich hier uitschrijven.
U kunt hier een e-mailadreswijziging doorgeven.
Vragen, opmerkingen of tips? Neem contact met ons op.
Volg het laatste nieuws op de website van het Burgercomité EU.