Nieuwsbrief 5 | 22 mei 2015 | Webversie.
Logo Burgercomité-EU
Weet u het nog?

1 juni aanstaande is het precies 10 jaar geleden dat de Nederlandse bevolking zich met een ruime meerderheid uitsprak tegen de Europese grondwet.

MANIFEST
Ter gelegenheid daarvan presenteert het Burgercomité-EU op 27 mei haar 'Manifest 'Aan het volk van Nederland' om 15:00 in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Iedereen is hiervoor natuurlijk van harte uitgenodigd! Dit is de aftrap van een reeks evenementen rondom de belangrijke datum van 1 juni waarop we het referendum, de euro en de EU breed onder de aandacht gaan brengen. Meer over ons manifest vindt u hier.

PEURO
Alle activiteiten kunt u vinden in de agenda https://www.burgercomite-eu.nl/agenda op onze website. Deze wordt de komende dagen nog aangevuld. Onder andere gaan we op 2 juni met het Forum voor Democratie en Jort Kelder e.a. de handtekeningen van de Peuro (ons gezamenlijke burgerinitiatief voor een parlementaire enquete naar de invoering van de euro) aan de Tweede Kamer aanbieden. U kunt overigens ondertekenen als u dat nog niet gedaan heeft!

START NIEUWE ACTIE
We doen er alles aan om de 1 juni niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en zullen op deze datum een nieuwe concrete actie starten. U krijgt daar van ons begin volgende week bericht over en wij hopen dat u daaraan meedoet of anders berichten deelt en verspreidt. Zo willen wij de (genegeerde!) uitslag van het referendum 10 jaar geleden herdenken en ons tegelijkertijd richten op de toekomst.

EINDDOEL
Het gezamenlijke einddoel van al deze initiatieven is een volksreferendum over Nederland in de EU, zoals dat voor het eind van 2017 ook in het Verenigd Koninkrijk zal worden gehouden. Want alleen de Nederlandse bevolking kan, mag en moet zelf en rechtstreeks beslissen of ons land moet blijven voortbestaan of dat we moeten opgaan in een nieuwe Europese staat.

HELPEN
Hiervoor kunnen wij alle steun gebruiken. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger of doe een donatie om ons te steunen en het voortbestaan van ons land en daarmee onze vrijheid en democratie te redden!

Tot snel!


Met strijdbare groeten,
Burgercomité-EUBlijf op de hoogte van nieuws en activiteiten via twitter, facebook en de website van het Burgercomité EU!


Als geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier uitschrijven.