Nieuwsbrief 2 | 28 april 2014 | Webversie.
Logo Burgercomité-EU
Burgercomité-EU maakt een goede start!
Beste medeburgers,

Dankzij uw steun konden we bijna vier weken geleden met een daverende klap van start gaan, heel veel dank hiervoor!

ACTIES
Inmiddels hebben 800 mensen (met in totaal een bereik van 187.556 personen) zich aangemeld voor onze Sociale Media Bom via Thunderclap. Deze 'Bom' gaat af op verkiezingsdag a.s. donderdag om 12.00 uur in de middag met de boodschap: Samen voor een EU-referendum! Laat ook uw stem horen en doe mee met uw Twitter en/of Facebook account!

Daarnaast hebben we onder u allen die onze zaak een warm hart toedragen van 335 donateurs in totaal 6.850 euro mogen ontvangen via World of Crowd Funding. Ook hiervoor heel veel dank! Deze actie loopt nog tot 1 juni a.s.

Ook blijven we op zoek naar deskundigen op het gebied van het staats-, bestuurs- of Europees recht voor het opstarten van een juridische procedure. Mocht u iemand kennen (en dat kan natuurlijk ook uzelf zijn!) die ons hierbij zou willen helpen dan horen wij dit graag.

EUROPESE VERKIEZINGEN
Aanstaande donderdag worden in Nederland de Europese verkiezingen gehouden. We krijgen regelmatig de vraag op welke partij er het beste gestemd kan worden. Aangezien we politiek onafhankelijk zijn geven we geen stemadvies. Ons doel is dat de Nederlandse kiezer in de gelegenheid wordt gesteld zich uit te spreken voor of tegen de geleidelijke vorming van een Europese politieke unie door middel van een referendum.

Tijdens het debat naar aanleiding van het burgerinitiatief van het Burgerforum-EU zijn er verschillende moties ingediend waarin om een dergelijk referendum werd verzocht. Hoe de partijen op deze moties hebben gestemd kunt u hier nakijken. Samengevat zijn de PVV en de SP dus de enige partijen die consistent alle moties voor een referendum hebben gesteund. Het verschil tussen beide partijen is dat de SP niet pleit voor een eenzijdige uittreding van ons land uit de EU of de euro, de PVV doet dit, net zoals de Artikel 50 partij (waarvoor Alexander Sassen, een van de initiatiefnemers van het Burgerforum-EU, verkiesbaar is) overigens, wel.

UITSLAG EUROPESE VERKIEZINGEN IN NEDERLAND
U weet misschien dat de Europese Commissie Nederland heeft verboden om donderdagavond de uitslag van de verkiezingen openbaar te maken. Het Burgercomité EU steunt van harte de actie/oproep van Geen Stijl om donderdagavond om 21.00 uur aanwezig te zijn in uw stembureau bij het voorlezen van de uitslag en deze door te geven aan Geen Stijl onder het motto: Leve de democratie! Zij zullen alle uitslagen verwerken en bekend maken. Hoe meer uitslagen bekend zijn, hoe betrouwbaarder de uitslag. U kunt zich hier nog aanmelden als ‘stemmenteller’.

Nogmaals bijzonder bedankt voor uw steun!

Met strijdbare groeten, Burgercomité-EU


Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten via twitter, facebook en de website van het Burgercomité EU!


Als geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen dan kunt u zich hier uitschrijven.