Jetta Klijnsma verkoopt uw pensioen in Brussel

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft woensdag ingestemd met een nieuwe EU-richtlijn voor pensioenfondsen. De VVD, PvdA, D66 en GroenLinks stemden van harte in, want ALLES dat geregeld wordt door de EU is natuurlijk beter! En ondanks dat het over zoiets belangrijks gaat als uw pensioen, aarzelt men niet om over letterlijk één nacht ijs te gaan.

Aan de stemming ging een bizar ondemocratische toestand vooraf. In Brussel werd in het geheim onderhandeld over de nieuwe pensioenrichtlijn (IORP-2), en gisterenavond werd het resultaat pas toegankelijk voor Tweede Kamerleden terwijl het al wel beschikbaar was. Naast deze onnodige geheimzinnigheid, kregen de Kamerleden nog niet eens 24 uur de tijd voor het beoordelen van de 100 bladzijden tekst. Terwijl het hier nota bene gaat om 1400 miljard euro Nederlands pensioegeld. En uiteraard bijna niets in de media, want die willen u pas graag informeren als de handtekeningen al gezet zijn. Er zou namelijk anders misschien verzet georganiseerd kunnen worden en dat moeten we niet hebben met zaken die in Brussel worden uitgeruild, dat is weliswaar democratisch maar veel te lastig net als referenda en daar houdt Juncker niet van.

Het besluit dat donderdag in Brussel wordt voorgelegd ter goedkeuring door regeringsleiders (hamerstuk), kan niet op ieders goedkeuring rekenen. Het CDA maakt zich grote zorgen over de zeggenschap van DNB. “Het wordt makkelijker voor fondsen om te verhuizen naar een ander land. Daar hebben wij grote moeite mee”, zegt Kamerlid Pieter Omtzigt.

Hij diende daarom woensdag een motie in om de Europese richtlijnen een halt toe te roepen.

Maar deze kreeg geen steun van een meerderheid. Naast regeringspartijen VVD en PvdA, stemden D66 en GroenLinks daar niet mee in.

Er verdwijnt volgens Omtzigt nog meer zeggenschap voor Nederland. Bij een voorgenomen verhuizing van een pensioenfonds naar het buitenland moet DNB een advies geven aan de toezichthouder in dat betreffende land. Een negatief advies, bijvoorbeeld omdat het toezicht niet in orde is, kan vervolgens worden aangevochten bij de rechtbank in dat land. Op dit moment heeft DNB nog een veto (artikel 83 Pensioenwet).

“Daarmee verdwijnt er een enorm slot op de deur. Een pensioenfonds kan in een land gaan zitten waar het toezicht slap is en vervolgens te veel pensioen uitkeren. Op de lange termijn komt zo’n fonds dan in de problemen. Voor welk probleem is dit een oplossing?”, vraagt Omtzigt zich over de richtlijnen af.

Saillant detail: De Duitse “Unterstützungkassen” vallen niet onder de nieuwe richtlijn.

Lees hier de onderhandelingsteksten

Voor de nodige achtergrond lees dit uitstekende artikel van Jean Wanningen uit 2014

UPDATE DONDERDAG 22:30

Mevrouw Klijnsma vond het vandaag niet nodig om de vragen van Tweede Kamerleden over zo’n belangrijk onderwerp als de pensioenrichtlijn te beantwoorden, hoewel de voltallige Kamer daar om verzocht heeft. Wederom niet netjes en respectloos, maar zolang de regeringspartijen VVD en PvdA dit gedogen is daar niets tegen te doen. De regeringsleiders van de EU zijn vandaag al akkoord gegaan, al moet er formeel nog gestemd en getekend worden.

105 reacties
 1. als onze pensioenen naar Brussel worden overgeheveld dan kies ik voor een nexit !!!
  Brussel is een geldverslindende machine en ik ben er helemaal niet blij mee wat daar allemaal gebeurt.

 2. Wat een ondemocratisch gebeuren want de PvdA (partij van de armoede) is er veel aangelegen om op het pluche te blijven, ze mogen voor mij door de bodem zakken. Komende verkiezingen zullen veel duidelijk maken maar dan is het meeste onomkeerbaar doorgedrukt. SCHANDE

 3. Onvoorstelbaar wat een blamage. Wordt er zomaar zeer ondemocratisch over ons geld beslist. Enige wat werkt geen VVD of PVDA of Groenlinks of D66 stemmen.
  Schande schande.

 4. Als ik dit lees, lopen de koude rillingen over mijn rug. Dit moeten we stoppen en snel. Het is toch bespottelijk dat ze dit allemaal maar kunnen doen!!!! Als wij iets niet betalen, krijgen we een maand later een brief op de mat en zij kunnen zich maar van alles veroorloven. Ophouden met klagen, er moet nu actie genomen worden. Weg met deze criminelen.

 5. Dit is echt ongehoord, het Nederlands pensioen was met geen een land in de wereld te vergelijken en daar hoort de zeggenschap van Brussel nu zeker niet thuis. Kijk naar “kan niet waar zijn”hoe de overheden met de belastinggelden omgaan, Volgens mij is de VVD de weg kwijt en Klijnsma heeft geen notie wat er in dit land met de pensioengelden wordt gerommeld in de USA en Londen komen elke maand onze pensioengelden per schip binnen en de aasgieren JPM
  en andere hun bonus elk jaar weer opvrolijken van “ÓNZE PENSIOENGELDEN” Kijk naar het programma Zwarte Zwanen een aanrader, kijk op programma gemist, u zult geshockeerd zijn
  wat er allemaal onder het mom van witte boorden (maffia) pensioenfonsen nette en nobele heren zich zelf verrijke

 6. Zullen we nu eens een daad stellen en na de vakanties op vrijdag 9 september op het Binnenhof demonstreren! In de trand van ‘ waar is het feestje, hier is het feestje’ . Verzamelen op het Binnenhof om 10.00 uur.

 7. Uiterraard is oplichster Klijnsma wel zo slim geweest dit in de periode van het recess in de kamer te laten passeren . Natuurlijk van te voren bekokstoofd met de andere eurofielen uitknijpers of liever gezegd onbetrouwbare criminelen uiteraaard pechthold, rutte, samson het het knulletje groen links. Het volk doet deze zakkevullers niks oja wanneer storten alle politici hun pensioenpremie of mag het hufterige volk weer betalen. Doodschamen moeten zulk soort politici zich en vervolgd worden wegens verraad aan het volk

 8. Heb met belangstelling de informatie gelezen, maar soms gaat me het licht uit. Rutte zegt dat Europa zich niet met alles moet bemoeien, je hebt hem nog niet uitgezet of dan lees je dit, men doet maar wat. Wordt tijd dat zij met pensioen gaan alvorens ze alles verkwanselen.

 9. We klagen nu allemaal wel, maar Nederland heeft dit kabinet toch gekozen? Dus in plaats van nu hard te klagen, zorg er voor dat je de volgende kaar gaat stemmen en stem dan eens op een goede partij. Iedereen weet dat de VVD alleen voor de rijken is en de PvdA alleen nog maar een partij is die meeloopt. Dus: denk de volgende keer na wat je stemt.

 10. Iedereen klaagt maar en niemand doet iets! Kom in opstand! Zorg ervoor dat er een referendum komt – een NEXIT! We zijn al eerder genaaid voor 100 miljoen die door Lubbers en consorten uit de pensioenkas werd gestolen! Laten we het nu zomaar weer gebeuren voor 1400 miljard?

 11. Wanneer gaan we nou eens naar Den Haag? We worden keer op keer beroofd en belazerd, en iedereen laat maar over zich heen lopen! Als er nou iemand een partij zou beginnen die zich hier tegen zou verzetten (iemand die er niet zulke achterlijke ideeën op na houdt als Wilders) dan kan hierop gestemd worden zodat deze criminele acties terug gedraaid kunnen worden.

 12. Drees en Den Uyl draaien zich om in hun graf. Na 60 jaren van opbouw gaat het nu in rap tempo neerwaarts.

 13. Hoog tijd om op te trekken naar Den Haag om het vertrek te eisen van dit nepkabinet. De belangen van Nederland en haar burgers worden verkwanseld aan ‘Brussel’. Niet wachten tot maart 2017 want dan is het te laat. Dan is de grote uitverkoop van de Staat der Nederlanden een voldongen feit. De EU is een moloch die z’n eigen kinderen opvreet. Dus z.s.m. uit de EU.

 14. Gaan wij als burgers nog in de actiemodus? Oftewel wordt het niet eens tijd?

 15. De politiek anno nu is het probleem, niet de oplossing. De partijbonzen teren op gelden van de internationale fascisten, de globalisten. Gisteren dook dit op:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Marietje_Schaake
  Marietje Schaake, líd ECFR, en meer. Dergelijke subversieve banden zul je ook bij andere partijen treffen.
  Een Buma wekt verbijstering, walging en alarm – dienstplicht! De man heeft geen idee of we wel een vijand hebben, wie dat dan wel zou zijn, en waar die zit. Het ergste gevaar voor onze soevereiniteit komt van binnenuit. En WOIII woedt allang – dat is het LEGER lobbyisten en bureaucraten. PvdA is corrupt tot op het bot, voor VVD helemaal geen probleem. Nexit zo spoedig mogeijk is inderdaad het beste c.q. de enige ‘nooduitgang’ die er is.

 16. Geef gewoon alles weg .
  En wordt een derde wereld bananen republiek.
  En wij kiezers nemen dit?
  Weten welke gelijk waar weer niet op mmoeten stemmen.
  En nog een vet afzwaai premie mee en iedereen in Den Haag is tevre. ??

 17. De dreiging dat pensioenfondsen hun kapitaal naar het buitenland sluizen zonder toestemming van hun deelnemers of toezichthouder DNB is weggenomen. Pensioenfondsen en verzekeraars moeten voortaan verantwoording afleggen over het milieu, sociaal beleid en goed bestuur. En de salarissen worden transparanter. Dankzij Brussel.

 18. Huizen huur zijn 1 derde van.gemiddeld.salaris,ziekenfonds dat 3x zoveel.is al.vroeger voor de.euro,winkeliers die hun.deuren.moeten sluiten,steeds meer mensen. Die in schulden.komen,steeds meer.mensen.na.de voedsel.bank, ga zo maar door en.de.enigste waar Nederland.zich druk.om.maak.is het pieten feest..ja want dat is veel.belangrijker dan.een.gezin.op straat of een.oudere die geen.goed verzorging krijgt..veel.belangryker dan dat deze regering onze hardwerkende geld maar zo uit blijf geven..veel.belangryker Dat de belastingdienst ons kaal.plukt,veel belangryker.
  Dit is Nederland en het is niet de regering fout maar die van.het volk.want wij kijken toe en.verder dan sociale media komen.wij niet.

 19. Ik zeg het is het volk eigen schuld..de enigste wat mensen doen.of reageren.is op.sociale.media verder niet. Andre culturen of.naar anderen kijken.kunnen.ze heel.goed een.grote mond vol tanden.maar daar blijft het ook bij..het is net een.leeuw zonder tanden alleen.brullen verder niks..zolang de mensen hier nooit durveN om voor.zich zelf.op te komen gaat de regering gewoon door..in de meeste landen.zijn.mensen.al.in.opstand gekomen.behalve in Nederland want we hebben.het veel.drukker met pieten feest etc..maar de echte zaken.waar we allemaal van.lijden.ongeacht kleur afkomst etc hebben.we hiermee allemaal.mee.te maken..het gaat om.ons dagelijks.brood.de toekomst van.onze.kinderen,de ouderen,mensen.die werkloos worden.Alles.wordt duurder

 20. Wat is het toch een zooitje hier in Nederland Dit komt niet in het nieuws dat mens is niet goed wijs en Rutte ook niet die lachebek weg ermee en de rest er achteraan Wij NEDERLANDERS hebben niets te zeggen Als er verkiezingen zijn doe ze mooie beloftes en die komen ze niet na liegen kunnen ze allemaal WEG ER MEE.

 21. Wat is dat voor een arrogantie ..en dan je afvragen waarom het volk zo negatief is jegens het kabinet…Sorry maar volgens mij is ze ook niet goed bij haar hoofd.

 22. LELIJKE HEKS dat je er bent, 1400 miljard zo maar even over de balk gooien. Welke leugen tover je nu weer uit die politieke koker van je. Nee jij hebt geen problemen met dat asociale inkomen van jou jij hoeft het niet met minder dan modaal te doen na je pensionering. Sta je eigenlijk wel eens stil bij diegenen waarvan je nu aan het stelen bent

 23. Hierover moet nu met spoed een referendum worden gehouden. Stem nee tegen deze uitverkoop.

 24. Voor een NExit is het echt te laat.

  Het enige wat we nog kunnen is afspreken wat in Nederland moet en wat Europees moet.

  Pensioenen zijn opgebouwd door Nederlanders en moeten worden beheerd door nederland. Net zoals ons rechtsysteem inclusief levenslange gevangenis straf. Onze begroting en belastingsysteem. En zo zijn er nog wel wat zaken.

  Europees moeten alleen maar zaken die niet alleen in Nederland kunnen zoals millieu, Schengen en het vluchtelingen probleem.

  Mij bekruipt ook steeds meer het gevoel dan onze politici hun toekomst meer in Europa zoeken dan in Nederland.

 25. Zo dat is tenminste duidelijk, openheid gaat voor alles! Ik zou zeggen “kom maar op met het Nexit referendum”.

 26. Het is een schande dat dit allemaal zomaar kan wij hebben niets meer te zeggen over ons EIGEN geld!!!! De dame in kwestie moest linea recta naar huis gestuurd worden ze is totaal niet geschikt voor haar functie.

 27. En dat in combinatie met een EU die iedere maand ongedekt €80.000.000.000,- bij drukt per MAAND! Komt dat niet bekend voor? Weimar Republiek: Al dat geld werd gedrukt en gedrukt en gedrukt… Een inflatie als geen ander. Enkele cijfers:

  Voor de oorlog: 1 Dollar = 4,2 Mark
  In januari 1920: 1 Dollar = 42,1 Mark
  In juli 1922 (2,5 jaar later): 1 Dollar = 420 Mark
  In januari 1923, begin van de Ruhrbezetting: 1 Dollar = 49.000 Mark
  24 juli 1923: 1 Dolar = 414.000 Mark
  (bron:http://duits.skynetblogs.be/…/weimarrepubliek…
  In de recente geschiedenis:
  De inflatie werd in Zimbabwe ook aangewakkerd doordat Mugabe de geldpers aanzette. In 2009 gaf de president de toenmalige centralebankgouverneur de opdracht 1 biljoen Zimbabwaanse dollar

 28. Is/zijn ze nou helemáál!!! Het is óns “uitgestelde loon”, verplicht ingehouden op ons loon/salaris tijdens een lang werkzaam leven, dat zomaar eventjes met een pennenstreek ter beschikking wordt gesteld van de rest van Europa, waar ze wel weg weten met wat miljarden!
  En inderdaad, waarom staat dit niet met grote koppen in de krant? Dit is toch je reinste diefstal! Het IS geen gemeenschapsgeld, het zijn ONZE PERSOONLIJKE spaarcenten, van werkende en gepensioneerde Nederlanders, en van niemand anders!

 29. Ik zou iedereen willen aanraden om zijn pensioenafdracht in eigen hand te gaan nemen, voor 2 jaar geleden toen ik van werkgever veranderde heb ik dat ook gedaan. Ik krijg nu maandelijks mijn pensioen bij mijn salaris op gestort en beleg het zelf samen met mijn vrouw in crowdfunding projecten. Voor een jaar of 4 geleden las ik een artikel dat Goldman Sachs achter onze pensioenpotten aan wilde, dit gaf voor mij de doorslag om het zelf in de hand te gaan nemen. Wil je het niet zelf doen Bricht is ook een pensioenonderneming waarbij je baas blijft over je eigen inleg. Het afgelopen jaar hebben we 11% gehaald met annuïteitenfinancieringen en we stapelen nu rente op rente en project op project, voor ons geen pensioenfonds meer.

 30. Wat een verschrikkelijk snertwijf! Ze moet met haar poten van ons geld afblijven! En dan nog raar vinden dat de mensen pvv gaan stemmen. Wat een dieven zijn het allemaal in die regering. Al die zelfmoorden komen ook door deze regering! Gezinnen worden uit huis gezet om er vervolgens vluchtelingen in te zetten die alles betaald krijgen. Daar word je toch gek en wanhopig van! Schandalig wat er allemaal gaande is!

 31. Waarom komt dit niet in het journaal? Is men bang voor de reacties van het grote publiek? Dit is te gek voor woorden en het moet niet gekker worden! Denk je alles gehad te hebben. Begonnen met werken op 17 jaar en door mogen tot 67 en mogelijk nog langer…als het fysiek nog mag lukken, en dan straks alles weg….

 32. Ik vind het een grote schande. Je werkt jaren en je moet al langer werken tot je 67 jaar en dan pakken zij ook je geld ook nog voor je oude dag nog even dan kan je doorgaan tot je er bij neervalt en tussen de 6 planken ligt, dieven zijn het. Het wordt tijd dat de mensen eens een keer op komen met de vuist op de tafel slaan het is nu genoeg geweest in dit land, ik ben zelf nu 50 jaar, hoe lang nog zo, moet nu nog 17 jaar!

 33. Het geld wat van ons salaris is ingehouden om te “sparen” voor het pensioen wordt door deze heks simpelweg aan Brussel gegeven. ONS eigen geld. Waar je straks niets meer van terug ziet.

 34. Al die lui van van Brussel en zeker Juncker, democratisch naar huis sturen. Brussel zou een goeie zaak voor Nederland en Europa KUNNEN zijn, maar ze hebben daar nooit gehoord van democratie. Allemaal de zakken dik maken en vooral RUST! Klijnsma mag van mij ook democratisch naar huis. Wij, de mensen die het pensioen opgebouwd hebben, zijn maar bankrekeningen voor haar.. GEEN MENSEN, die daar hard voor hebben gewerkt. Nederland verkwanselen aan Europa, dat strakjes misschien wel niet meer bestaat. Waar is dan dat geld gebleven? Gewoon: WEG!!

 35. Wat doet de regering tegen de grootschalige belastingontduiking van de grote bedrijven?

  Niets, het kost € 200,- per jaar/per Nederlander.

  Maar o wee als de Nederlander dit flikt, dan ben je aan de beurt.

 36. Hoeveel handtekeningen hebben wij met z’n allen nodig om uit de Europese Unie te gaan, ik zeg met ons allen moeten wij deze slappe hap toch makkelijk aan de kant kunnen zetten. Wij zitten toch niet te wachten op de dictatuur van Brussel. Kom op mensen kom in opstand hiertegen. Laten wij met z’n allen een front vormen tegen deze regering en z’n hiellikkers, kom in opstand. Nu!

 37. Wij Nederlanders klagen altijd alleen maar, de regering weet dat en nemen hun voordeel. Iedereen klaagt steen en been! Maar actie ondernemen? Ohhhh nee! Want dan moeten we moeite doen! Stelletje hypocrieten hier in dit land! Wordt er kotsmisselijk van! Ik ben vaak opgestaan om actie te voeren, maar de rest blijft zitten. Prima, maar hou je geklaag dan voor je “Nederlander!”

 38. Bij een Nexit worden we toch nog steeds geregeerd door mensen die dit weggeven en niet democratisch handelen. De macht wordt niet alleen weggegeven aan Brussel. Alle grote Nederlandse bedrijven zijn verkocht door graaiers. Nederland bestaat al niet meer. Een Nexit zal dit proces niet keren. Wij zullen zelf alert moeten zijn en dit soort zaken stoppen.

 39. Komt er nu eens een opstand of zo, want ze (VVD en PVDA en consorten) verknallen onze toekomst, waar zo hard voor is gewerkt. Het is van de gekke, dat gelden die zijn gespaard tussen werkgevers en werknemers, door een andere overheid kan worden ingenomen!!!!!
  Driewerf Schande van de poli(KL)ieke leiders

 40. We leven niet meer in Nederland. Dit land is een dictatuur geworden van Brussel. Dit hebben wij aan deze regering te danken. Alles is al weggegeven aan Brussel, wij hebben niets meer te zeggen. Hoe lang nog.

 41. Dit hersenloze monster moet tot staan geroepen worden, dit pikken we toch niet.

 42. Democratie, recht op vrije meningsuiting. Dit lijkt meer op een DICTATUUR. Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven. Maar we zijn toch niet gek.

 43. Van mij mag het een Nexit worden. Ik hoop dat politiek eens luistert naar de burgers, want zij hebben genoeg meer dan genoeg van dat stelletje criminelen daar in Brussel. En dat mens van Klijnsma mag helemaal oprotten. Zij die zelf beperkt is en geld genoeg heeft laat de mens met een beperking creperen. Weg met Brussel, en wat euro betreft die had er nooit en te nimmer al mogen komen. Eerst had Europa verenigd moeten zijn voordat men kon en mocht beslissen om één muntstelsel in te voeren.

 44. Alsof het nu wel goed gaat. Al jaren geen indexatie en wel hoge salarissen en bonussen. En de reserves toren hoog.

 45. Nou, daar heb je weer zo’n bewijs dat het echt helemaal de verkeerde kant op gaat! Wanneer mogen wij ook over een NEXIT stemmen, ik ben er voor!

 46. Precies waar velen voor vreesden. De EU die zich over onze pensioenpot gaat ontfermen. Ik zeg: NEXIT en wel zo snel mogelijk

 47. De PvdA stemt in met alle verslechtering van ons sociale stelsel. Wat in het verleden opgebouwd is wordt door de PvdA afgebroken. Nu stemmen ze weer voor deze EU-pensioenwet. Als we volgend jaar weer moeten stemmen, dan praat de heer Samson het weer goed. Dat kan hij goed de participatiewet heeft hij ook gesteund en aangeprezen. De gevolgen lezen en zien we elke dag.

 48. Laat ze zelf allemaal maar een keer geld inleveren en leven hoe een gemiddeld gezin leeft met dezelfde middelen. Maar nee dat kunnen ze niet alleen hun eigen zakken vullen daar zijn ze allemaal het beste in stelletje…

 49. Wat een regering, denken alleen aan geld hoe worden zij zelf snel rijk en kunnen zij dag zeggen tegen Nederland met goed gevulde zakken. Wat je te horen krijgt is dat ze bakken met geld over de balk gooien met alles onder het motto de toekomst voor de EU. En niemand doet iets. De kots krijg je hier van Nederland.

 50. @ Wally 29 juni 2016 22:59
  Dat was niet Kok maar Lubbers en Ruding. Kok heeft zijn ‘ideologische veren afgeschud’ wat hetzelfde is als ‘het is de hoogste tijd dat ik mijn zakken ga vullen.’

 51. Waarom je scheel betalen aan pensioenpremies? Als je de pensioen al haalt, voor die paar eurie per maand? Die tevens dubbel en dwars weer door de staat worden teruggepakt met hun mooie belasting uitbuitregeltjes, en je erachter komt dat die paar eurie die je per maand krijgt je uiteindelijk honderden per jaar extra kost omdat je nergens aanspraak meer op kan maken betreft vergoedingen etc. Menig bejaarde die zich jarenlang kapot heeft gewerkt en scheel heeft betaald word nu in bejaardenflatje gedrukt met 1 pamper per dag wegens bezuinigingen en hun geld wordt ingenomen door instellingen waarvan de directeur intussen rijk aan het worden is. Daar zit je dan, jaren gewerkt en kaalgeplukt. En: vakbonden zijn belust op geld, niet om u te helpen.

 52. Het is makkelijk handelen met geld van anderen als je eigen kost al gekocht is. Ons pensioen wordt te grabbel gegooid voor de zwijnen van Brussel. Afgelopen week op tv de verkwisting van de EU gezien?

 53. Het is toch niet te geloven! Mankeren deze mensen iets? Er is ons al zoveel afgenomen, kan nog meer bij, wat is het volgende? Voor alles wat wij nodig hebben naar Brussel?

 54. Het moet niet gekker worden hier in NL. Ze geven alles weg. Wij moeten werken voor de vluchtelingen, wij moeten werken voor de jongelui die nu niet kunnen werken omdat er geen werk is, wij werken jaren om pensioen op te bouwen, zodat we een klein zakcentje hebben op onze ouwe dag. Het geld vliegt letterlijk de deur uit. Waar onze grootouders voor hebben gevochten, wordt nu letterlijk afgebroken. Wanneer gaan wij NL eens onze ogen opendoen. We laten het ons gebeuren.

 55. 45 jaar gewerkt en gespaard voor oude dag en zo weggegeven, geld weg dat niet eens van haar is dit is diefstal op grote schaal beseft ze wel wat zij en andere ministers ons aan gaan doen, schandalig dat dit kan.

 56. De regering geeft wederom blijk van het afstand nemen van de burger. Niet alleen op vele sociale zekerheid- en zorgvlakken, maar nu ook nog bemoeienis plegen met onze pensioenen. Het is naar mijn mening heel simpel. Dat geld is door de deelnemers in een fonds gestopt. De regering heeft de laatste tijd de fiscale mogelijkheden voor dit sparen voor de oude dag reeds ingeperkt. Dat is niet leuk, maar wettelijk mogen ze dat. Zij mogen ook pensioenfondsen vragen of zij het geld van ons niet in de economie zouden willen steken. Dit om ons uit het door de banken en overheid veroorzaakte crisisdal te trekken. Het lijkt mij echter evident dat alleen de deelnemers, diegene die hun geld tijdelijk aan dat fonds hebben toevertrouwd, iets te vertellen mogen hebben over wat daarmee gebeurt.

 57. Snap er helemaal niks meer van we werken keihard voor een extra potje voor onze oude dag. En we moeten nog langer werken want ik denk dat het nog opgetrokken wordt tot 70 jaar, je kan met rollater en pampers met je pensioen en tegen die tijd kreperen we weer. Sparen levert niks op. Dat hoef je ook al niet meer te doen. Wij gaan voor oplichterij en diefstal de gevangenis is in, zij krijgen een gouden handdruk. Maar net zoals velen en mezelf: we praten er over, we maken ons kwaad, maar we doen er niks aan. Het hele kabinet mag opstappen. Het pensioen is van ons en van niemand anders.

 58. Dieven zijn het in Den Haag, ze geven ons uitgesteld salaris zomaar aan Brussel. Ze moeten zich eens realiseren dat wat van ons is, van ons moeten blijven.

 59. En dit zijn de volksvertegenwoordigers? Laat me niet lachen, dieven zijn het. Alles in het eigen belang en voor eigen gewin. Ik ben er inmiddels kotsmisselijk van.

 60. Het socialisme stopt als het geld van een ander op is, dan ga je verder bij de burgers.

 61. Jetta Klijnsma, het wordt tijd dat je opstapt, want je naait de Nederlandse burgers!

 62. Dit pensioengeld is zoals al is gesteld niet van het kabinet/overheid. Het is van de mensen die hier al jaren hun steentje bijdragen. Vraag alle mensen die hier hun geld in hebben zitten wat ze hiervan vinden. Ik denk dat iedereen zegt dat ons geld hier moet blijven.
  Maar zoals altijd klaagt iedereen over Brussel, over onze politici. Maar niemand doet iets. Ik heb geen zin om te wachten tot we volgend jaar mogen gaan stemmen. Stuur deze mensen met een donkerrode kaart naar huis zonder wachtgeld of uitkering. Eens kijken hoe ze dit vinden!

 63. NEXIT is het beste voor Nederland aan afrekening van 448 miljard naar de EU als we dit geld nu eens in ons eigen land stoppen en stoppen met het goedkeuren van dingen die alleen bepaald worden door Duitsland en Frankrijk wat dit is zo dan denk ik dat het wat gemakkelijker wordt in ons eigen land. Maar goed straks moeten we weer met zijn allen stemmen en dan toch kiezen we weer voor de verkeerde partij dus zeuren heeft geen zin. Wij als jongere generatie hebben straks helemaal geen pensioen meer als het zo door gaat maar geef maar alles lekker weg. Ik zeg Rutte en de rest van het waardeloze kabinet moeten opstappen het wordt tijd dat er iemand komt die wel klote heeft om beslissingen te nemen en geen meeloper is.

 64. Wederom een staaltje EU-ondoorzichtigheid en niet communiceren! Waar leidt dit toe… o.a. de Brexit. Uiterst onaangenaam. Voelt als verkwanselen.

 65. De pensioenkassen zijn gevuld met ons uitgesteld bruto salaris waarvan nu maandelijks belasting wordt afgedragen. Dus ONS salaris en geen overheidsgeld. AFBLIJVEN dus, anders wordt dat pure ROOF!

 66. Een Verenigd Europa bestaat niet! Alleen op papier en in de hoofden van politici en fantasten.
  We hebben niet 1 belastingstelsel. We betalen in de EU de meeste belasting. We dragen in verhouding het meeste bij aan Brussel.
  Duitsland voert tol in. Belgie voert tol in.
  Ons pensioen naar Brussel brengen is Diefstal.
  Het geld in de pot is niet van de overheid.
  Het pensioenfonds is niets anders als een bank die JOUW geld beheert.
  Ik denk dat we als pensioenafdragers, GEZAMELIJK een zaak moeten aanspannen tegen de staat!
  Of laten we ons naar de slachtbank brengen en zijn de Fransen straks de lachende derde, omdat ze een mooi pensioen krijgen, terwijl er nooit of nauwelijks voor betaald is.

 67. Nu is echt de hoogste tijd voor actie. Waar blijven de initiatieven. Via internet proberen genoeg mensen te activeren en vervolgens snel een referendum af te dwingen. Ook al is dit voorlopig alleen raadgevend. Wanneer het volk massaal reageert laten we zien dat we dat politieke zootje meer dan zat zijn.

 68. Ben een voorstander van een Verenigd Europa alleen beginnen er nu wel barsten in de fundering te komen. Dit gaat nota bene over ons geld. Dit is achterstallig loon waar mee gemarchandeerd wordt.

 69. Idioten. Actie nu! Bonden, mensen doe iets. Zakkenvullers worden er nog beter van en u en ik zitten op straat. Actie!!

 70. Waarom gaan we gewoon niet met zijn allen naar Den Haag en eisen dat ons pensioen terugkomt. Je weet toch waar PVDA voor staat Partij Van De Armoe. Maar we blijven toch stemmen op die flutpartij.

 71. Inderdaad Hans Vreven, waar zijn de vakbonden, worden ze ook onderdrukt of durven ze niet meer. Dit zou het enige middel zijn om op de barricades staan en dit met de hele bevolking te doen, ik denk dat heel Nederland hier aan mee wil doen. Dit is een van de redenen waarvoor de vakbond in actie moet komen, kleine prikacties heb je niet veel aan.

 72. Ga zo door RUTTE OM PARELS NAAR DE EU te gooien. Het pensioengeld is van het volk, betaald door het volk! Onze regenten door ONS gekozen moet ONS vertegenwoordigen en niet die roversbende EU. WAAR BLIJFT ONZE DEMOCRATIE?

 73. Het zal verder gaan dan dit, er worden immers al proefballonnetjes opgelaten dat iedereen voor zijn of haar eigen pensioen moet gaan zorgen. Vervolg: in de (nabije) toekomst zijn diegene die de 1400 miljard hebben ingelegd overleden. Er blijft dan een heel goed gevulde pot met geld over over en die gaat echt niet naar de mensen die voor hun eigen pensioen moeten zorgen. Daar gaat de een of de andere “bestuurder” zijn zakken nog verder mee vullen.

 74. Wordt tijd dat we ons weer bewapenen en dat soort bestuurders die alleen maar kunnen roven gaan afschieten. Die takkehonden verzieken complete maatschappijen en helpen wereldwijd economieën om zeep, daarbij ook nog eens oorlogen veroorzakend.

 75. Dat pensioen is ons geld!!! Daar blijft de politiek met z’n tengels van af!!!!! ???

 76. En nog steeds verklaart een meerderheid van de Nederlanders de Britten voor gek! Ik zeg u, zij hebben het meest verstandige besluit genomen wat een land maar kan nemen om de soevereiniteit weer terug te krijgen, namelijk UIT de E.U. stappen! Daar zou Nederland nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

 77. Schandalig! Willens en wetens ons pensioen verkwanselen! Maar ik kom het halen Klijnsma, reken daar maar op! Wij hebben niet ons hele leven voor jullie gewerkt! PvdA schaam je kapot! Hoe durven jullie jezelf “volksvertegenwoordiger” te noemen! Een stel ratten, dat zijn jullie!

 78. Waar zijn de vakbonden, die hoor je alleen wanneer ze leden moeten winnen, WATJES. We moeten het land stil leggen, slecht voor de economie maar beter voor het volk. Kok roofde de miljarden (overschot) pensioen en deelde deze uit aan de werkgevers, de werknemers kregen niets. Nu gaat dit gebeuren met het nieuwe “overschot” en gaat het naar andere landen die geen goede pensioenpot hebben en u zult nooit en nooit meer hier iets aan kunnen doen. Ook niet meer wanneer we uit de EU kruipen. En tegen die jongeren van Nederland die zich zo druk maken omdat de ouderen hier het zo goed zouden hebben, dat gaat jullie niet meer lukken, jullie richten je pijlen op de verkeerde partijen zoals VVD en D66, die afrekening krijgen jullie. Nivelleren heet dat

 79. We zitten al met een wurgcontract genaamd de belastingdienst, en nu het volgende wurgcontract om het pensioenstelsel uit handen te geven aan Brussel, dan is een Nexit van de baan!!

 80. Straks kunnen we door werken tot onze dood omdat de pensioen kas leeg geroofd is door EU. Daar gaat dan ons uitgesteld loon.

 81. Durft Klijnsma de burgers nog recht in de ogen te kijken? Haar kostje is gekocht. Waarom worden wij Nederlandse burgers zo genaaid door dit volk? Zitten ze er voor de burger of zijn ze alleen bezig met hun toekomstige baan in Brussel of een vet commissariaat? Kok roofde 33 miljard uit de pensioenpot. Maar dit slaat alles. Iedereen die een beetje de zaak gevolgd heeft, weet je dat deze aasgieren het al lang gemunt hebben op de Nederlandse pensioenen. Ooit de beste van de wereld, maar dat is verleden tijd.

Comments are closed.