Ja, ja, u leest het goed, Europarlementariërs verhogen hun eigen toelage!

Terwijl de armoede en werkloosheid in Europa toenemen blijven de gewetenloze Brusselse grootgraaiers hun zakken met miljoenen vullen. Maar nog steeds vinden ze het niet genoeg want ze zijn van plan hun maandelijkse toelage binnenkort met 1500 euro te verhogen. Blijkbaar is de huidige onkostenvergoeding van €21.379 per maand niet voldoende voor onze dames en heren in Brussel. Alleen al dit stuitende en schaamteloze feit zou voldoende reden moeten zijn de organisatie die dit alles mogelijk maakt, de Europese Unie, zo snel mogelijk te verlaten.

MEPs are increasing their monthly allowances, arguing that it is justified as they have remained unchanged since 2011.
The plan is part of a broader staffing reshuffle and slated security measures at the European parliament following discussions on Thursday (16 April) by deputies in the budget committee

An MEP already receives an allowance of €21,379 a month for expenses like assistants’ salaries, supplies, and studies.
It is now set to increase by an extra €1,500 per month bringing the annual allowance total to €275,000 per MEP or around €1 billion over the EP’s five-year term.

Bron: EU Observer

6 reacties
  1. De schaamte voorbij, deze eu criminelen. We zullen echt anders moeten gaan stemmen, of laten we de bevrijding weer uit een ander land komen?

  2. Ach, intussen ben ik al mijn illusies kwijtgeraakt (op zich een goed iets) en de hoop heb ik ook opgegeven. Zie verder de hele kl…zooi in de wereld, daarom nu mijn gezicht maar afgewend van dit alles; praktisch alles is naar de kl….. Ja, sorry hoor, maar voor mij is het helder en klaar. Dus besteed ik er geen onsje energie meer aan met het beetje asem dat ik heb. Op mijn oude dag ga ik (nu het nog kan) spelen “totdat het schip strandt”.

  3. Het is m.i.niet vreemd dat de Europese burger verward/boos worden bij het lezen van 23/04/2015 artikel in britse media van de hand van Tom Parfitt, dat het kantoor van de heer Juncker “heringericht wordt” voor het luttele bedrag van 308.000 (goed gelezen) euro. Meneer Juncker verdient jaarlijks meer dan 295.000 euro (deels tax exempt). Begrijp best dat het kantoor van de Europese (Unie) President niet “zomaar” een kantoor is, maar 308.000 euro?

  4. O, geen punt hoor, Draghi drukt er nog wel wat eurootjes bij…..
    En “Den Haag” heeft het weer veel te druk met bed, brood en bad dus daar hoeven we voorlopig ook weer niets van te verwachten.

  5. “De (onze?) regering moet eens verantwoordelijkheid nemen?” Beste schrijfster, deze personen (MEP’s = Members of European Parliament), waaronder de Sophie in ‘t Veld (D66) en vele anderen, wrijven in hun handjes dat er “eindelijk” toch wat centjes bijkomen om in hun “moeilijke financiële situatie wat “lucht” te geven. U las wat ik op 13/04/2015 schreef onder onderwerp “En het graaien gaat door”. Heb de conversie van Pound Sterling naar euro gemaakt. Het jaarloon is, gemiddeld, meer dan 109.000 euro (deels tax exempt). Plus men kan ook nog eens naar Barbados (Caribische gebied) worden uitgezonden, heerlijk!

  6. Het is schandalig, alleen al het verhogingsbedrag. Terwijl zoveel mensen dat nog niet als maandsalaris ontvangen. De regering moet in deze tijd eindelijk eens verantwoordelijkheid nemen en dit gegraai een halt toe roepen!

Comments are closed.